Ζουμερά μπιφτέκια με χοιρινό άπαχο κιμά Εν Ελλάδι και ταμπουλέ. Ένα δροσερό και εύγευστο πιάτο με μεσογειακές γεύσεις.
ΤΑΜΠΟΥΛΕ
ΨΗΣΙΜΟ
Ταμπουλέ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και βράζουμε το πλιγούρι για 8 λεπτά. Μόλις το πλιγούρι τραβήξει όλα τα υγρά, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε πολύ καλά ψιλοκομμένα τα φρέσκα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα κομμένη σε μικρά ζάρια, χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ, ελαιόλαδο και καρυκεύουμε.
Μόλις το πλιγούρι κρυώσει, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Μπιφτέκι
Μόλις ανοίξουμε τη συσκευασία των μπιφτεκιών τα πατάμε λίγο για να πάρουν το επιθυμητό σχήμα και τα μαρινάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σε δυνατό γκριλ ψήνουμε τα μπιφτέκια μας περίπου 14 λεπτά. Σερβίρουμε.
Τip: Για ένα καλύτερο ψήσιμο στο grill γυρίζουμε τα μπιφτέκια κάθε 2 λεπτά κρατώντας περισσότερους χυμούς στο εσωτερικό τους.