καινοτομίες

καινοτομίες

Η καινοτομία αποτελεί για την Creta Farms βασικό στοιχείο του DNA της. Από τη γέννησή της μέχρι και σήμερα, είναι το υλικό που διαμορφώνει την πορεία της, που μεγαλώνει την πίστη της στην εξέλιξη και την κάνει να αφιερώνεται με σεβασμό στον καταναλωτή και τις ανάγκες του.

Κάθε χρόνο, πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ επενδύονται στην καινοτομία, που μέχρι σήμερα έχει επισφραγιστεί με 20 παγκόσμιες πατέντες.

 

Σημεία σταθμός

 

1999

0-3%. Η πρώτη σειρά αλλαντικών στην Ελλάδα με χαμηλά λιπαρά.

 

2001

Εν Ελλάδι. Τα μοναδικά αλλαντικά από τα οποία έχει αφαιρεθεί ζωικό λίπος και έχει αντικατασταθεί με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

2006

Combi. Για πρώτη φορά αλλαντικό και τυρί σε μια συσκευασία! Με τεχνολογία διπλής παστερίωση. (10 ημέρες αναλλοίωτη γεύση)

 

2013

Glouten-free. Για πρώτη φορά αλλαντικά χωρίς γλουτένη.

 

2016

30% λιγότερο αλάτι. Τα αλλαντικά 0-3% εκτός από χαμηλά λιπαρά συνδυάζουν και μειωμένη περιεκτικότητα σε αλάτι διατηρώντας την απολαυστική γεύση.

 

2017

Χοιρινό Εν Ελλάδι. Το πρώτο χοιρινό που τρέφεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και superfoods Κρητικών βοτάνων.

 

2018

Creta Farms ΧΩΡΙΣ. Παρουσιάζουμε την πρώτη σειρά αλλαντικών χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές, χωρίς γλουτένη, με μόλις 0-3% λιπαρά και πλούσια, φυσική γεύση.

Τα πρώτα αλλαντικά χαμηλών λιπαρών στην Ελλάδα

Τα πρώτα αλλαντικά χαμηλών λιπαρών στην Ελλάδα

Το 1999 λανσάρεται η σειρά Creta Farms 0-3%. Η μεγάλη ανατροπή της αγοράς, η πρώτη μεγάλη τομή στην κατηγορία των αλλαντικών, που μέχρι τότε χαρακτηριζόταν από προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, κάτι που, για τον καταναλωτή, αποτελούσε «απαγορευμένη απόλαυση».

Η δυναμική είσοδος της σειράς στο λιανεμπόριο κλόνισε ολόκληρη την κατηγορία των αλλαντικών, αφού σηματοδότησε το πρώτο βήμα για την απενοχοποίησή τους. Μέχρι τότε, οι αλλαντοβιομηχανίες παρήγαγαν προϊόντα με υψηλά επίπεδα ζωικού λίπους. Με τα Creta Farms 0-3%, η αγορά αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, με κυρίαρχο παράδειγμα την αλλαγή της πάριζας, που τότε έφτανε το ανώτατο όριο του κώδικα σε λιπαρά (~30%) και πλέον η περιεκτικότητά της βρίσκεται στο 5% μάξιμουμ.

 

Εν Ελλάδι: μοναδική στον κόσμο συνταγή

Εν Ελλάδι: μοναδική στον κόσμο συνταγή

Κοντά στην πρώτη τομή της αγοράς, ακολούθησε το 2001 η μεγάλη επαναστατική καινοτομία της Creta Farms, των Εν Ελλάδι, των μοναδικών στον κόσμο αλλαντικών με ελαιόλαδο. Η μέθοδος παραγωγής των Εν Ελλάδι βασίζεται σε πατέντα κατοχυρωμένη σε παγκόσμια κλίμακα, σύμφωνα με την οποία σε προϊόντα με βάση το κρέας γίνεται αφαίρεση ζωικού λίπους και άμεση ενσωμάτωση ελαιολάδου σε αυτά, στη φυσική του μορφή. Τα Εν Ελλάδι υπογραμμίζουν τη γεύση και την ποιότητα, αφού αποτελούνται από εκλεκτά κομμάτια κρέατος και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν ότι προϊόντα μειωμένων λιπαρών μπορούν και να μη στερούνται τίποτα από γεύση.

 

Για πρώτη φορά combi pack στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά combi pack στην Ελλάδα

Το 2006 σηματοδοτεί ακόμα μια τομή στην αγορά των αλλαντικών με το λανσάρισμα της σειράς COMBI, μιας καινοτομίας που για πρώτη φορά συνδύασε αλλαντικό και τυρί μαζί, σε μία συσκευασία τύπου διπλού τάπερ που ανοίγει και ξανακλείνει. Το καταναλωτικό κοινό ξεκίνησε, έτσι, εκτός από την ποιότητα Creta Farms, να απολαμβάνει και ταχύτητα, πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση και την αποθήκευση.

 

Διπλή παστερίωση αλλαντικών

Διπλή παστερίωση αλλαντικών

Ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος παραγωγός της χώρας μας, η Creta Farms, εισήγαγε πρώτη το 2008 την καινοτομία της διπλής παστερίωσης με το μηχάνημα τεχνολογίας hyperbaric, που προσφέρει υψηλό βαθμό προστασίας στα συσκευασμένα τρόφιμα, χωρίς να επηρεάζει την ποιότητα και τη γεύση τους. Συγκεκριμένα, με αυτή την τεχνολογία επιτυγχάνεται παστερίωση στον τελικό περιέκτη μέσω εφαρμογής υψηλής υδροστατικής πίεσης σε υδατοδεξαμενή. Τα τρόφιμα είναι 100% ασφαλή με φυσικό τρόπο, τα θρεπτικά συστατικά και η γεύση μένουν αναλλοίωτα μέχρι την τελευταία φέτα και η φρεσκάδα διατηρείται έως και 10 μέρες από το άνοιγμα της συσκευασίας.

 

Αλλαντικά χωρίς γλουτένη: άλλη μια επανάσταση στην διατροφή

Αλλαντικά χωρίς γλουτένη: άλλη μια επανάσταση στην διατροφή

Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των καταναλωτών, από το 2008 και μετά, εισάγαμε στην αγορά αλλαντικά χωρίς γλουτένη. Αντικαθιστώντας το άμυλο σίτου με άμυλο πατάτας στις συνταγές μας, και περνώντας το από εξονυχιστικούς, αυστηρότατους ελέγχους έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν περιέχονται ίχνη γλουτένης, καταφέραμε να διασφαλίσουμε την απουσία αλλεργιογόνων δημητριακών που περιεχουν γλουτένη από 91 κωδικούς προϊόντων μας – αριθμός που διαρκώς αυξάνεται.

Σε περίπτωση που υποφέρετε από τέτοιου είδους αλλεργίες, προτείνουμε να προτιμάτε προϊόντα Creta Farms συσκευασμένα, καθώς δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι κατά τη διάρκεια κοπής τους τα προϊόντα πάγκου δεν έχουν επιμολυνθεί από άλλα προϊόντα.

 

Εν Ελλάδι Μεσογειακή

Εν Ελλάδι Μεσογειακή

Το 2011 η εταιρεία στρέφεται στην κατηγορία των γαλακτοκομικών, καινοτομώντας με την Εν Ελλάδι Μεσογειακή, που έκανε την εταιρεία να μετεξελιχθεί από εταιρεία αλλαντικών σε εταιρεία τροφίμων.Λανσάρει ένα πρωτοποριακό προϊόν, την Εν Ελλάδι Μεσογειακή, που βασίζεται στο συνδυασμό ελαιολάδου και γάλακτος. Βάσει της ιδέας του Εν Ελλάδι, στη Μεσογειακή γίνεται αντικατάσταση του ζωικού λίπους με ελαιόλαδο έως και 50%, που δίνει ένα υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα με ταυτόχρονη μείωση λιπαρών.

Το έτος που λανσαρίστηκε η Μεσογειακή αποτελεί ορόσημο στην πορεία της Creta Farms, αφού το προϊόν τοποθέτησε την εταιρεία για πρώτη φορά σε κατηγορία εκτός των αλλαντικών.

 

Αλλαντικά με μειωμένο αλάτι

Αλλαντικά με μειωμένο αλάτι

Το 2012 γεννήθηκε η νέα γενιά αλλαντικών Εν Ελλάδι χωρίς συντηρητικά και με λιγότερο αλάτι, που απάντησε σε όλες τις διατροφικές απαιτήσεις των καταναλωτών.Τα εκλεκτά κομμάτια φιλέτου γαλοπούλας και κοτόπουλου έχουν χαμηλά λιπαρά (3%), με το 2% αυτών να προέρχεται από την προσθήκη εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Τα προϊόντα δεν έχουν συντηρητικά και το αλάτι έχει μειωθεί κατά 40%.

 

Mini Εν Ελλάδι

Mini Εν Ελλάδι

Αφουγκραζόμενη τον παλμό της εποχής και τις απαιτήσεις του κοινού που αλλάζουν συνεχώς, η εταιρεία λανσάρει το 2015, για πρώτη φορά στον κόσμο, φρέσκο ζουμερό πρωτεϊνικό σνακ.Η ευκολία στη μεταφορά, η ποιοτική γεύση, η καινοτόμα συσκευασία και τα χαμηλά λιπαρά είναι το όχημα της Creta Farms για να απαντήσει στην επιθυμία του καταναλωτή για καλύτερες διατροφικές συνήθειες.  Τα προϊόντα διατίθενται σε τρεις αγαπημένες γεύσεις: πάριζα, ζαμπόν και γαλοπούλα, σε συσκευασίες των 8 ατομικών μερίδων. Μεταφέρονται και καταναλώνονται με ευκολία, καλύπτοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Η γεύση και η ποιότητα είναι εγγυημένες, χάρη στη μοναδική συνταγή του Εν Ελλάδι, που συνδυάζει εκλεκτό κρέας με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

 

Το χοιρινό γίνεται Εν Ελλάδι

Το χοιρινό γίνεται Εν Ελλάδι

Το 2017, η Creta Farms πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά επενδύοντας και φέρνοντας στην αγορά το Εν Ελλάδι χοιρινό, ένα προϊόν κορυφαίας γεύσης και ποιότητας που ακολουθεί την καινοτομία του Εν Ελλάδι, δηλαδή σε ατόφιο κρέας γίνεται χειρωνακτική αφαίρεση ζωικού λίπους και προστίθεται σε αυτό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.Από το 2001, που η πατέντα Εν Ελλάδι εφαρμόστηκε στα αλλαντικά, η εταιρεία συστήνει στον κόσμο ένα νέο κεφάλαιο πρωτογενούς παραγωγής κρέατος: ένα προϊόν που δεν μυρίζει, δεν βαραίνει, που η εκτροφή του γίνεται αποκλειστικά με ελαιόλαδο, κρητικά βότανα και superfoods. Μαζί με την πατέντα Εν Ελλάδι, το χοιρινό αποκτά πλέον μοναδική στον κόσμο γεύση και εμπεριέχει μοναδικά στον κόσμο θρεπτικά συστατικά της κρητικής γης. Από την εκτροφή μέχρι το τραπέζι, η ποιότητα είναι απαράμιλλη.

 

Εν Ελλάδι γύρος

Εν Ελλάδι γύρος

Ο πρώτος γύρος από ελληνικό κρέας είναι γεγονός και μπαίνει στην αγορά το 2018. Το τραπέζι του ψητοπωλείου αναβαθμίζεται, μαζί με τις επιλογές του καταναλωτή σε ποιότητα για την οποία μπορεί να γνωρίζει τα πάντα. Η καινοτομία του Εν Ελλάδι καθιστά τον γύρο Creta Farms εξαιρετικά γευστικό και η γνώση της καταγωγής του κρέατος, ο τρόπος που μεγαλώνει και εκτρέφεται, η παραγωγή του από 100% ελληνικό κρέας τοποθετούν τον Εν Ελλάδι γύρο πρώτο στην κατηγορία του. Οι καταναλωτές κατάλαβαν αμέσως τη διαφορά, γιατί ο Creta Farms γύρος είναι 100% ελληνικός και ασφαλής, νόστιμος, εύπεπτος, τρυφερός και με ευχάριστο άρωμα.

 

Εν Ελλάδι πίτες της παράδοσης

Εν Ελλάδι πίτες της παράδοσης

Για πρώτη φορά, πίτες πεντανόστιμες με ζύμη φτιαγμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και συστατικά αποκλειστικά Εν Ελλάδι – αλλαντικά, κρέας, τυρί. Το 2018 μπαίνουν στην αγορά οι παραδοσιακές πίτες Εν Ελλάδι και δίνουν επιτέλους την επιλογή των χαμηλότερων λιπαρών. Με 0% trans λιπαρά και 30% λιγότερα λιπαρά, η ποικιλία είναι τεράστια: τυρόπιτα κουρού, τυρόπιτα ταψιού, κοτόπιτα, σπανακοτυρόπιτα, λουκανικόπιτα, τυρόπιτα πολύσπορη, mini κρουασανάκια, αλμυρά κρουασάν ζαμπόν ή γαλοπούλα με cream cheese.

 

Εν Ελλάδι Σαλάτες – σως

Εν Ελλάδι Σαλάτες - σως

Το 2018, μαζί με τον Creta Farms γύρο, μπαίνουν στην αγορά και οι σαλάτες, οι σως και τα dressing. Πρόκειται για άλλη μια καινοτομία κορυφαίας γεύσης και ποιότητας Εν Ελλάδι, με χαμηλότερα λιπαρά χάρη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Οι καταναλωτές μπορούν να απολαύσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις στο σουβλάκι αλλά και εκτός, χωρίς ενοχές. Σαλάτες και sauces όπως ρώσικη, τυροκαυτερή, τζατζίκι, τυροσαλάτα, σαλάτα φάρμας, σαλάτα αλλαντικών, κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα, dressing για το χοιρινό και το κοτόπουλο, όλα καινοτομίας Εν Ελλάδι, ανεβάζουν την εμπειρία του φαγητού σε άλλο επίπεδο.

 

Creta Farms ΧΩΡΙΣ – Χωρίς Συντηρητικά

αλλαντικά χωρίς

 

 

 

Μετά από δύο χρόνια συνεχούς έρευνας και ανάπτυξης, φέρνουμε για ακόμη μία φορά την ανατροπή… Η Creta Farms “ακούει” τις ανησυχίες του καταναλωτή για τα συντηρητικά και φροντίζει να του προσφέρει το αλλαντικό στην πιο φυσική του μορφή. Ο λόγος για τα ΧΩΡΙΣ, την πρώτη σειρά αλλαντικών χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές και χωρίς γλουτένη, με ελάχιστα λιπαρά και με όλη την αυθεντική γεύση. Χρησιμοποιήσαμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το θαύμα της Ελληνικής γης, ως φυσικό συντηρητικό με τη σφραγίδα ποιότητας της Creta Farms.