διατροφή

διατροφή

Η Creta Farms, σταθερά ενήμερη για τις έρευνες της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τη διατροφή, αναλαμβάνει την ευθύνη διοχέτευσης της πληροφορίας στο καταναλωτικό κοινό.

Άξιος μοναδικός ενδιάμεσος κρίκος, αισθάνεται καθημερινά υπεύθυνη να κάνει τον κόσμο να υιοθετήσει καλύτερες διατροφικές συνήθειες που θα τον βοηθήσουν στο σύνολο της ζωής του.

Συγκεκριμένα, γνωστοποιείται ότι τρόφιμα με χαμηλή ή μειωμένη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, καθώς και η αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών οξέων από ακόρεστα λιπαρά, συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα (ισχυρισμοί οι οποίοι εγκρίθηκαν πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Γι’ αυτό, οι μεγαλύτεροι οργανισμοί υγείας του κόσμου συνιστούν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση των κορεσμένων λιπαρών, τα οποία βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα στο ζωικό λίπος, με ακόρεστα λιπαρά όπως είναι το ελαιόλαδο, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής.

Η αξία της Κρητικής Διατροφής

Η Μεσογειακή Διατροφή, κυρίως η Κρητική, την οποία η Creta Farms τιμά και προωθεί παγκοσμίως, είναι πλούσια σε ελαιόλαδο και είναι κάτι παραπάνω από συνδυασμός τροφών υψηλής διατροφικής αξίας.

Είναι το κύριο μέρος μιας γαστρονομικής παράδοσης που μετρά αιώνες και αναπτύχθηκε στην ακτή της Μεσογείου. Η παράδοση κρατά μέχρι σήμερα και αποδεδειγμένα βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της διατροφικής συνήθειας της ανθρωπότητας.

Ο καρπός του ελαιόδεντρου και το ελαιόλαδο βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Creta Farms και είναι άρρηκτα συνυφασμένο με το όραμά μας για προσφορά ποιοτικής τροφής στην κοινωνία και προώθησης την γαστρονομικής κληρονομιάς της Κρήτης. Το ελαιόλαδο, μάλιστα, πιστεύεται ότι αποτελεί το μυστικό της μακροζωίας των Κρητικών, αφού περιέχει ω3 που θωρακίζει τον οργανισμό μας με αντιοξειδωτική δράση.

Παράλληλα, στην κρητική γη φύονται μοναδικά στον κόσμο αρωματικά φυτά και βότανα, καθώς και άλλες σούπερ τροφές (superfoods), όπως η αλαδανιά και το χαρούπι, τα οποία αποτελούν και τα βασικά συστατικά της εκτροφής των χοιρινών της Creta Farms, μαζί με το ελαιόλαδο.

Πιστοί στην αξία της Κρητικής διατροφής, στην Creta Farms φροντίζουμε να παράγουμε προϊόντα που ακολουθούν κατά γράμμα τις επιταγές της γαστρονομικής μας παράδοσης και να προσφέρουμε υψηλή ποιότητα για το σπίτι σας, με αγάπη και μεράκι.