Ψητό χοιρινό ψαρονέφρι Εν Ελλάδι στο γκριλ με μυρωδάτη βινεγκρέτ αρωματικών. Το ψαρονέφρι αποκτά εξωτικό χρώμα συνδυάζοντας το με κινόα με μάνγκο και μαύρες σταφίδες.
ΚΙΝΟΑ
ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
Κινόα
Πρώτη δουλειά που κάνουμε είναι να ξεπλύνουμε την κινόα καλά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 2 λίτρα νερό και βράζουμε την κινόα για 15 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την κρυώνουμε απλωμένη σε ταψάκι στο ψυγείο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε πολύ καλά ψιλοκομμένα τα φρέσκα μυρωδικά, τη σταφίδα, το μάνγκο κομμένο σε μικρά ζαράκια, χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ, ελαιόλαδο και καρυκεύουμε. Η εξωτική σαλάτα κινόα είναι πανέτοιμη για σερβίρισμα.
Βινεγκρέτ Αρωματικών
Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και το μηλόξυδο. Σε επόμενη φάση χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα και προσθέτουμε αργά τα δύο έλαια ανακατεμένα. Στο τέλος ρίχνουμε τα φρέσκα μυρωδικά πολύ καλά ψιλοκομμένα.
Ψαρονέφρι
Μαρινάρουμε τα ψαρονέφρια με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο και καρυκεύουμε.
Ψήνουμε σε δυνατό grill για 20 λεπτά. Σερβίρουμε το πιάτο μας περιχύνοντας το ντρέσινγκ στο κρέας.
Tip: Εάν θέλουμε μπορούμε στην κινόα αντί για σταφίδες να βάλουμε κράνμπερι.