Σιγομαγειρεμένη ζουμερή πανσέτα Εν Ελλάδι με μάραθο, σέλερι, φοινόκιο και φουρνιστά μανιτάρια με ντοματίνια και βασιλικό. Μπορεί να περιμένετε λίγο παραπάνω γι΄αυτό το φαγητό αλλά η γεύση του θα σας ανταμείψει και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
ΠΑΝΣΕΤΑ
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Πανσέτα
Σε ένα ταψί τοποθετούμε την πανσέτα και την μαρινάρουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι ,το δενδρολίβανο, τους σπόρους μάραθο, το σέλερι και το φοινόκιο.
Τη βρέχουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε στο ταψί το ζωμό και το κρασί. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και καπάκι και ψήνουμε στους 150ºc για 3 ώρες.
Μανιτάρια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα, τα ντοματίνια ολόκληρα, το βασιλικό, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αρωματιστούν όλα τα υλικά μαζί. Τα ρίχνουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180ºc για 15 λεπτά
Τip: Μπορούμε καθώς ψήνουμε την πανσέτα να βάλουμε από πάνω άλλο ένα ταψί πιο βαρύ για καπάκι. Σκοπός μας είναι να πρεσάρουμε την πανσέτα ελαφρώς ώστε να μη μαζέψει στο ψήσιμο.