Παράδοση και νοστιμιά μαζί. Σπετσοφάι στη γάστρα με χωριάτικο λουκάνικο Creta Farms. Επιλέξτε τα λουκάνικα που προτιμάτε: με μυρωδικά, πράσο, πορτοκάλι ή κρασί.
Προετοιμασία των Λαχανικών
Κόβουμε τα λουκάνικα σε φέτες μέτριου πάχους, τις μελιτζάνες σε λωρίδες και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου σε αλατισμένο νερό, κόβουμε το κολοκύθι σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια. Στη συνέχεια ζεματίζουμε και αποφλοιώνουμε τα ντοματίνια. Πολτοποιούμε το σκόρδο.
Μαγείρεμα
Σε μία γάστρα στρώνουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας τα με όλα τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 200ºc για 30 λεπτά.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Τip: Αν το θέλουμε πιο ζουμερό μπορούμε να προσθέσουμε ντομάτα κονκασέ.