Low fat καρμπονάρα με γαλοπούλα 0-3% και σκιουφιχτά - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Low fat καρμπονάρα με γαλοπούλα 0-3% και σκιουφιχτά

Η ιταλική καρμπονάρα αλλάζει και γίνεται χαμηλών λιπαρών. Η μοναδική γαλοπούλα 0-3% με τα παραδοσιακά σκιουφιχτά ζυμαρικά δημιουργούν μια πρωτότυπη συνταγή που σας ενθουσιάσει. Δοκιμάστε την χωρίς τύψεις.

υλικά

    • 500 γρ. σκιουφιχτά
    • 250 γρ. γιαούρτι 0%
    • 2 κρόκους αβγού
    • 200 γρ. γαλοπούλα 0-3%
    • 30 ml λευκό κρασί
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. edam light
    • 10 γρ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
    • 5 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο
    • πιπέρι
    • αλάτι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

εκτέλεση

Ζυμαρικά
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα σκιουφιχτά να μαγειρευτούν για 10 λεπτά. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και δεν τα κρυώνουμε. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μόνα τους εκτός ψυγείου.

Κρέμα
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το γιαούρτι, τους κρόκους αβγών και πολύ καλά ψιλοκομμένο το edam.

Καρμπονάρα
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε λεπτές φέτες 1 εκ. περίπου. Μόλις μαγειρευτεί καλά, αρωματίζουμε με το σκόρδο και αμέσως σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα σκιουφιχτά και τα αχνίζουμε με τα αρώματα από το τηγάνι. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γιαουρτιού που φτιάξαμε και αποσύρουμε γρήγορα το σκεύος από τη φωτιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε  το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Ανακατεύουμε συνεχώς και σε 2-3 λεπτά η σάλτσα πήζει από την θερμοκρασία.

Σερβίρουμε.

Tip: Εάν θέλουμε πιο αραιή υφή στο φαγητό μπορούμε να προσθέσουμε γάλα 0%.