Γονείς, ετοιμαστείτε για Back 2 school! - Creta Farms

Γονείς, ετοιμαστείτε για Back 2 school!

Τί κολατσιό να ετοιμάσω απλά, νόστιμα και υγιεινά;

Επειδή τα παιδιά βαριούνται ευκολά και εσείς θέλετε να αποφύγετε τις σφολιάτες και τα junk snacks, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα για ένα μοναδικά γευστικό Back to school.

Όλα τα παιδιά στις διακοπές έχουν ξεκουραστεί αρκετά, έχουν επίσης φάει αρκετά παγωτά και pizza και εσείς έχετε ξεχάσει το καθημερινό βάσανο: “Τί θα τρώει τώρα (ενδιάμεσα στη μέρα του που ξεκινάει το σχολείο) που θα του αρέσει και δε θα το βαριέται;”

Οι διατροφολόγοι επισημαίνουν ότι το κολατσιό που παίρνει ένα παιδί στο σχολείο θα πρέπει να έχει ποικιλία και να εναλλάσσεται μέσα στην εβδομάδα με διαφορετικές γεύσεις και συστατικά. Το καλύτερο λοιπόν που μπορείτε να κάνετε είναι να φτιάξετε μία λίστα εβδομαδιαίου κολατσιού. Μπορείτε να δημιουργήσετε τη λίστα αυτή μαζί με το παιδί σας, διότι η διαδικασία θα το κάνει να αισθανθεί οικεία απέναντι σε τροφές που δεν θα δοκίμαζε ποτέ.

Η λίστα που θα προτείναμε:

Δευτέρα: Παίρνουμε ένα ψωμάκι στρογγυλό ή μία μπαγκέτα ολικής άλεσης και το γεμίζουμε με λευκό τυρί (ανθότυρο, μυζήθρα ή φέτα), ανοίγουμε ένα γαλοπουλάκι, το κόβουμε σε ροδέλες, διαλέγουμε 2 φέτες και έτοιμο!

Τρίτη: 1 γιαούρτι με μια χούφτα ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν τους αγαπημένους τους από το μπωλ! Σίγουρα το γιαούρτι μπορεί να μην είναι από τα αγαπημένα τους αλλά το παιχνίδι της επιλογής θα το κάνει πιο ενδιαφέρον.

Τετάρτη χωρίς συντηρητικά: Πρώτη φορά μπορείτε να μην αγχώνεστε ούτε για τη γεύση, ούτε για τα συντηρητικά. Ζαμπόν “ΧΩΡΙΣ” με τυρί κρέμα και δυο παξιμαδάκια χαρουπιού.

Πέμπτη: Ένα παστέλι ή μια σπιτική μπάρα πρωτεΐνης θα τα γλυκάνει! Χρειάζεστε: 1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο,1/2 φλιτζάνι μέλι, 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, 2 φλιτζάνια βρώμη, 1 φλιτζάνι ινδική καρύδα, 1 1/4 φλιτζάνια κομματάκια μαύρης σοκολάτας, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.

Παρασκευή: Μιας και πλησιάζει το Σαββατοκύριακο, φτιάξτε τους ένα κέικ αλμυρό με αλλαντικά Εν Ελλάδι και πάστα ελιάς, θα το λατρέψουν και θα μείνει και για τους υπόλοιπους! Δείτε τη συνταγή.

Το Σάββατο φτιάξτε μαζί το πιο υπέροχο smoothie: είναι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο! Το παιδί νιώθει ότι τρώει παγωτό αλλά ταυτόχρονα παίρνει και όλα τα θρεπτικά συστατικά από τα φρέσκα φρούτα. Βάλτε: 5-6 παγάκια, 1 μπανάνα, 2 μάνγκο καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους, 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι και χτυπώντας το είναι έτοιμο!

Την Κυριακή επιβάλλεται να ετοιμάσετε ένα εύκολο brunch για όλη την οικογένεια. Φτιάξτε μια «gourmet» συνταγή για τοστ με Gourmet Εν Ελλάδι ζαμπόν. Απογειώστε με αβγά ποσέ, αβοκάντο και πιπεριά τσίλι. Είναι εύκολο και γευστικό και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Δείτε τη συνταγή 

Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να τρώνε αρκετά γεύματα σε μικρότερες ποσότητες . Το πρωινό κολατσιό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το πώς θα εξελιχθεί η υπόλοιπη μέρα του παιδιού.

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά χωρίς κολατσιό, αφού το απαραίτητο αυτό γεύμα δίνει στα παιδιά μας καλύτερη συγκέντρωση, βελτιωμένη όρεξη – διάθεση, περισσότερη ενέργεια και μεγαλύτερη απόδοση στις δραστηριότητες τους.

απλά πράγματα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

Η ζωή θέλει τη νοστιμιά της! Πάρε μέρος στην εξάπλωση του μηνύματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ