Αφράτο αλμυρό κέικ με μπέικον και γαλοπούλα βραστή Εν Ελλάδι, τυριά και πάστα ελιάς. Ένα πεντανόστιμο, εντυπωσιακό κέικ με μεσογειακές γεύσεις.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φαρίνα, το baking powder, το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και τη γαλοπούλα με το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για 5 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με τα αβγά και το ελαιόλαδο και ύστερα ρίχνουμε σιγά σιγά τα άλευρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, gouda και edam και τέλος βάζουμε τη πάστα ελιάς. Σταματάμε το μίξερ.
Με μία μαρίζ ρίχνουμε το μίγμα λίγο λίγο σε μία στρογγυλή φόρμα, και σε κάθε γύρισμα ρίχνουμε και από λίγο το σοταρισμένο μπέικον με τη γαλοπούλα. Προσοχή – το μπέικον και τη γαλοπούλα δεν τα ρίχνουμε με μιας στο μίγμα διότι δε θα είναι σε όλο το μήκος του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά στους 160ºc. 10 λεπτά πριν βγει το κέικ ρίχνουμε τριμμένη gouda και το γκραντινάρουμε.
Τip: Το κέικ είναι έτοιμο μόλις καρφώσουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και δεν έχουμε καθόλου κολλημένο μίγμα.