Γίνετε το πιο υγιεινό πρότυπο για τα παιδιά σας! - Creta Farms

Γίνετε το πιο υγιεινό πρότυπο για τα παιδιά σας!

Βοηθήστε τα παιδιά σας να αναπτύξουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που θα τους ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Η ποικιλία των φαγητών αρέσει στα παιδιά και με αυτόν τον τρόπο λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα από την κάθε ομάδα τροφίμων. Δώστε τους επιλογές! Μαγειρέψτε μαζί τους, φάτε μαζί τους, συζητήστε μαζί τους και κάντε την ώρα του φαγητού οικογενειακή στιγμή!

1. Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες στα γεύματα ή τα snacks σας. Αφήστε τα παιδιά να δουν ότι σας αρέσουν τα ωμά λαχανικά. Μιλήστε για την αξία του ελαιόλαδου και δοκιμάστε μαζί τους τα mini Εν Ελλάδι!

2. Ψωνίστε μαζί τους φαγητό! Η αγορά ειδών διατροφής μπορεί να διδάξει το παιδί σας πολλά πράγματα σχετικά με το φαγητό. Συζητήστε από πού προέρχονται τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φυτικές ίνες, το γάλα και το κρέας.

3. Δημιουργήστε στην κουζίνα. Χρησιμοποιήστε κόπτες μπισκότων και δώστε στο φαγητό αστεία σχήματα. Σερβίρετε το φαγητό που το παιδί σας βοήθησε να ετοιμαστεί με το όνομά του. (π.χ «Σαλάτα της Μαρίας», «Γεμιστές πατάτες του Κωστάκη»). Ενθαρρύνετε το παιδί σας να εφεύρει νέα σνακς χρησιμοποιώντας ενδεικτικά αλλαντικά από τη σειρά Εν Ελλάδι της Creta Farms που είναι θρεπτικά και νόστιμα χάρη στο ελαιόλαδο.

4. Προσφέρετε το ίδιο φαγητό σε όλους! Σταματήστε να μαγειρεύετε ξεχωριστά πιάτα για να ικανοποιήσετε τα παιδιά σας. Είναι πιο εύκολο να σχεδιάζετε τα οικογενειακά γεύματα όταν όλοι τρώνε τα ίδια γεύματα.

5. Ανταμείψτε με την προσοχή σας, όχι όμως με φαγητό! Δείξτε την αγάπη σας με αγκαλιές και φιλιά. Προτιμήστε να μην προσφέρετε γλυκά ως ανταμοιβή. Αυτό κάνει τα παιδιά να πιστεύουν ότι τα γλυκά ή τα επιδόρπια είναι καλύτερα από άλλα φαγητά.

6. Όταν το παιδί σας λέει ότι πεινάει, μπορείτε να του προσφέρετε ένα μικρό και υγιεινό snack, όπως τα mini Εν Ελλάδι που είναι γεμάτα πρωτεΐνη – ακόμα και όταν δεν είναι ο προγραμματισμένος χρόνος του να φάει. Δώστε του επιλογές! Ρωτήστε το «Τι προτιμάς για βραδινό: μπρόκολο ή κουνουπίδι;» αντί για «Θέλεις μπρόκολο για βραδινό;».

7. Προσπαθήστε να μετατρέψετε τα γεύματα σε μια διαδικασία χωρίς άγχος! Κλείστε την τηλεόραση. Απαντήστε στο κινητό σας τηλέφωνο αργότερα. Συζητήστε για αστεία και χαρούμενα θέματα κατά τη διάρκεια του φαγητού.

8. Ξεκινήστε μαζί μία δραστηριότητα! Συμπεριλάβετε τα παιδιά σας στον σχεδιασμό. Περπατήστε, τρέξτε και παίξτε μαζί τους. Δώστε το παράδειγμα με το να είστε φυσικά ενεργοί και να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό ασφαλείας, όπως είναι τα κράνη των ποδηλάτων.

9. Μην επιτρέπετε πάνω από 2 ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης την ημέρα, όπως συστήνεται από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων. Κινηθείτε κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων.

10. Είστε το πρότυπο τους! Δοκιμάστε νέα φαγητά οι ίδιοι. Περιγράψτε την γεύση, την υφή και την μυρωδιά. Σερβίρετε κάποιο φαγητό που αρέσει στο παιδί σας μαζί με το νέο. Προσφέρετε τα νέα φαγητά στην αρχή του γεύματος, όταν το παιδί σας είναι πολύ πεινασμένο. Αποφύγετε να κάνετε διάλεξη ή να αναγκάσετε το παιδί σας να φάει.

απλά πράγματα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

Η ζωή θέλει τη νοστιμιά της! Πάρε μέρος στην εξάπλωση του μηνύματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ