Ταϋλανδέζικη σαλάτα με μπριζολάκι Εν Ελλάδι, φρέσκα λαχανικά, κάρδαμο και φιστίκια Αιγίνης - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Ταϋλανδέζικη σαλάτα με μπριζολάκι Εν Ελλάδι, φρέσκα λαχανικά, κάρδαμο και φιστίκια Αιγίνης

Πρωτότυπη πικάντικη σαλάτα με μπριζολάκι Εν Ελλάδι, κινέζικο λάχανο, αγγούρι, κίτρινες και κόκκινες πιπεριές, φιστίκια και φύτρες καλαμποκιού, με ένα ντρέσινγκ από κάρδαμο, λάιμ και πιπεριά τσίλι. Μια σαλάτα με εξωτικές γεύσεις που θα σας συναρπάσει.

υλικά

    • 400 γρ. χοιρινό μπριζολάκι Εν Ελλάδι άνευ οστού



    ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

    • 2 κρεμμυδάκια εσαλότ ψιλοκομμένα
    • 4 γρ. κάρδαμο σκόνη
    • 20 χυμό λάιμ
    • 30 γρ. μουστάρδα απαλή
    • 20 γρ. μαύρη ζάχαρη
    • 60 γρ. σόγια
    • 5 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο
    • χυμός και ξύσμα από 4 λάιμ
    • 180 γρ. σπορέλαιο
    • 180 γρ. σισαμέλαιο
    • 4 γρ. αλάτι
    • 1 πιπεριά τσίλι καυτερη πολτοποιημένη



    ΣΑΛΑΤΑ

    • 300 γρ. κινέζικο λάχανο
    • 150 γρ. αγγούρι
    • 50 γρ. σέλερυ
    • 50 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 100 γρ. κίτρινη πιπεριά
    • 100 γρ. κόκκινη πιπεριά
    • 4 γρ. φύλλα βασιλικού
    • 30 γρ. φιστίκια ανάλατα ψημένα
    • 50 γρ. φύτρες καλαμποκιού
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΜΈΤΡΙΟ
τύπος γεύματος
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

εκτέλεση

Μαρινάδα/Ντρέσινγκ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μισά υλικά από τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα το χοιρινό. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Σε ένα μικρό μούλτι προσθέτουμε τα άλλα μισά υλικά και τα πολτοποιούμε για 3 λεπτά δημιουργώντας το ντρέσινγκ της σαλάτας.

Σαλάτα
Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας λεπτοκομμένα και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Καρυκεύουμε και σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το χοιρινό κρέας για 3 λεπτά συνολικά.
Το σερβίρουμε πάνω από την σαλάτα μας.

Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε στη σαλάτα και κομμάτια φρέσκια καρύδας.