Σαλάτα με γαλοπούλα καπνιστή ‘’Χωρίς’’, ψητά κυδώνια, ρόδι, φουντούκια και γραβιέρα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Σαλάτα με γαλοπούλα καπνιστή ‘’Χωρίς’’, ψητά κυδώνια, ρόδι, φουντούκια και γραβιέρα

Μια γιορτινή σαλάτα, ένας γιορτινός κήπος για τις ημέρες των Χριστουγέννων που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τα χρώματα και τη γεύση της.

υλικά

    Για τη Μιξ Σαλάτα

    • 250 γρ κομμάτι Γαλοπούλα Καπνιστή ‘’Χωρίς’’
    • 100 γρ ρόδι ( τους καρπούς)
    • 100 γρ φουντούκια
    • 100 γρ γραβιέρα
    • 100 γρ Ρόκα baby
    • 1 μικρό ice berg
    • 2 λόλες πράσινες
    • 1 μέτριο ραντίτσιο
    • 10 γρ μικρά φύλλα παντζάρι
    • 3 γρ αλάτι
    • 1 γρ πιπέρι

    Για τα ψητά Κυδώνια

    • 2 μέτρια κυδώνια
    • 250 ml μαυροδάφνη
    • 40 γρ μαύρη ζάχαρη
    • 10 γρ στίκ κανέλα
    • Για το Ντρέσινκ:
    • 150 γρ ελαιόλαδο
    • 100 γρ ζωμό από τα ψημένα κυδώνια
    • 80 γρ ηλιέλαιο
    • 20 γρ χυμό λάιμ
χρόνος ετοιμασίας
60
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΣΑΛΑΤΕΣ

εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα κυδώνια χωρίς να καθαρίσουμε τη φλούδα τους. Σε ταψί τοποθετούμε κομμένα κυδώνια , μαυροδάφνη, κανέλα και ζάχαρη.Ψήνουμε στους 160 Co για 30 λεπτά.
Κόβουμε τα κυδώνια σε λεπτές φέτες και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο με τα μισά υγρά ψησίματος.

Τα υπόλοιπα υγρά της μαυροδάφνης (από το ψήσιμο) τα βράζουμε για 5-10 λεπτά ώστε να δημιουργήσουμε ένα πηκτό σιρόπι που θα  χρησιμοποιηθεί για το ντρέσινκ.

Για το Ντρέσινκ:

Χτυπάμε σε μπλέντερ  χυμό λεμόνι και σιρόπι, ενσωματώνουμε αργά τα έλαια.

Σε μπασίνα προσθέτουμε τα σαλατικά, ρόκα φύλλα παντζάρι, κομμένο ice berg, ραντίτσιο και λόλες πράσινες.

Επίσης προσθέτουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα ‘’Χωρίς’’, το ρόδι, τα σπασμένα φουντούκια και τα μισά φύλλα γραβιέρας.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος το ντρέσινκ.

Ανακατεύουμε τη σαλάτα απαλά και σερβίρουμε. Στο τέλος γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα γραβιέρας.

Tips: Τοποθετούμε τα κυδώνια ώστε η σάρκα τους να βλέπει το πάτο του ταψιού