Μια γιορτινή σαλάτα, ένας γιορτινός κήπος για τις ημέρες των Χριστουγέννων που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τα χρώματα και τη γεύση της.
Για τη Μιξ Σαλάτα
Για τα ψητά Κυδώνια
Μαγειρεύουμε τα κυδώνια χωρίς να καθαρίσουμε τη φλούδα τους. Σε ταψί τοποθετούμε κομμένα κυδώνια , μαυροδάφνη, κανέλα και ζάχαρη.Ψήνουμε στους 160 Co για 30 λεπτά.
Κόβουμε τα κυδώνια σε λεπτές φέτες και τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο με τα μισά υγρά ψησίματος.
Τα υπόλοιπα υγρά της μαυροδάφνης (από το ψήσιμο) τα βράζουμε για 5-10 λεπτά ώστε να δημιουργήσουμε ένα πηκτό σιρόπι που θα χρησιμοποιηθεί για το ντρέσινκ.
Για το Ντρέσινκ:
Χτυπάμε σε μπλέντερ χυμό λεμόνι και σιρόπι, ενσωματώνουμε αργά τα έλαια.
Σε μπασίνα προσθέτουμε τα σαλατικά, ρόκα φύλλα παντζάρι, κομμένο ice berg, ραντίτσιο και λόλες πράσινες.
Επίσης προσθέτουμε σε κομμάτια τη γαλοπούλα ‘’Χωρίς’’, το ρόδι, τα σπασμένα φουντούκια και τα μισά φύλλα γραβιέρας.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος το ντρέσινκ.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα απαλά και σερβίρουμε. Στο τέλος γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα γραβιέρας.
Tips: Τοποθετούμε τα κυδώνια ώστε η σάρκα τους να βλέπει το πάτο του ταψιού