Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα πολτοποιώντας σε ένα μικρό μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το σιρόπι και όλα τα φρέσκα μυρωδικά. Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά σε όλα τα σημεία. Περιχύνουμε τη μαρινάδα σε όλο το κρέας, αν θέλουμε να το φορμάρουμε μπορούμε να το δέσουμε με σπάγκο.
Τοποθετούμε το χοιρινό σε γάστρα και ρίχνουμε το ζωμό για να δημιουργήσουμε σάλτσα κατά το ψήσιμο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 160ºc για 4,5 με 5,5 ώρες. (Θέλουμε περίπου 55 λεπτά για κάθε κιλό κρέας.) Μόλις το ψητό είναι έτοιμο, το ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180ºc για άλλα 15 λεπτά, να καραμελώσει η επιφάνεια του. Μπορούμε να προσθέσουμε στο μαγείρεμα ένα ολόκληρο πορτοκάλι, κομμένο στα 4 και με το ξύσμα να μαρινάρουμε εξωτερικά το κρέας.
Ψητές Γλυκοπατάτες
Σε ένα ταψί καθαρίζουμε και κόβουμε σε μεγάλα ζάρια τις γλυκοπατάτες, προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τα καρότα, το ελαιόλαδο, το κλωνάρι κανέλας, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το σιρόπι σφενδάμου. Προσθέτουμε το ζωμό και ψήνουμε στους 160ºc για 1 ώρα.
Τip: Προσοχή στο δέσιμο, ένα καλό δέσιμο θα μας δώσει τέλεια εμφάνιση.