Για το ρολό:
Σε μεγάλο τηγάνι θωρακίζω το ρολό αρωματίζοντας με θυμάρι και σκόρδο. Τοποθετώ σε γάστρα με αρωματικά λαχανικά, καρότο, κρεμμύδι, σέλινο, πράσο λευκό κρασί και ζωμό λαχανικών.
Μαγειρεύω το ρολό για 2 ώρες στους 150 Co Μόλις το ρολό είναι έτοιμο, στραγγίζουμε τους ζωμούς τους ρίχνουμε σε κατσαρολάκι και γλασάρω μέχρι να γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.
Για το ριζότο:
Για αρχή τοποθετούμε ένα κομμάτι κολοκύθας σε ταψί με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ψήνω στους 170 Co για 30 λεπτά. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργήσω ένα ψητό πουρέ κολοκύθας. Με ελάχιστη υγρασία.
Σε βαθύ σκεύος ρίχνω ελαιόλαδο σοτάρω τα κομμάτια κολοκύθας, μετά ρίχνω το φρέσκο κρεμμυδάκι και ύστερα προσθέτω ρύζι, σβήνω με ξηρό κρασί . Ρίχνω αργά το ζωμό και μαγειρεύω για 12-15 λεπτά. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και μόλις πέσει ο ζωμός προσθέτω το πουρέ κολοκύθας, μαγειρεύω 1 λεπτό ακόμα και τέλος προσθέτω το κατσικίσιο τυρί, τη παρμεζάνα και βούτυρο. Ανακατεύω καλά και λίγο πριν σερβίρω ρίχνω τα μύρτιλα
Tips: Ένα επιτυχημένο ριζότο πρέπει να σερβίρεται καυτό και να είναι καλά χυλωμένο.