Πιτάκια με εύκολη ζύμη γιαουρτιού γεμιστά με γαλοπούλα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Πιτάκια με εύκολη ζύμη γιαουρτιού γεμιστά με γαλοπούλα

Η Funky Cook ετοιμάζει Πιτάκια με εύκολη ζύμη γιαουρτιού γεμιστά με γαλοπούλα.

υλικά

    Για τα πιτάκια με εύκολη ζύμη

    • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 100 γρ. παγωμένο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 2 αυγά
    • 2 κ.σ. γάλα
    • ¾ κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.γ. ζάχαρη

    Για τη γέμιση

    • 10 φέτες gourmet ψητή γαλοπούλα με ελαιόλαδο Creta Farms
    • 150 γρ. τυρί κρέμα

    Για το ψήσιμο

    • 1 ασπράδι
    • Σουσάμι και σπόρους κύμινου, προαιρετικά

    Για τη σάλτσα κάρυ-γιαούρτι

    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • ½ κ.γ. κάρυ μπαχαρικό
    • ½ κ.γ. κουρκουμά
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • Κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Αλάτι

    Για τη σάλτσα δυόσμο-γιαούρτι

    • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
    • ½ κ.γ. ξερό δυόσμο
    • ½ κ.γ. garam masala
    • ½ κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • Κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Αλάτι
χρόνος ετοιμασίας
90
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

Η εύκολη ζύμη γιαουρτιού

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να έχουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  2. Προσθέτουμε  όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε.
  3. Αφήνουμε τη ζύμη, σκεπασμένη, στο ψυγείο για 20’.
  4. Κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε 20 ισόποσα κομμάτια.
  5. Τοποθετούμε κάθε ζυμαράκι σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε στρογγυλά πιτάκια.
  6. Παίρνουμε κάθε φέτα γαλοπούλα και τη γεμίζουμε με τυρί κρέμα, ρολάρουμε και την κόβουμε στη μέση, ακουμπάμε ένα στο κάθε πιτάκι και κλείνουμε σε μακρόστενα ρολάκια.
  7. Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί, αλείψουμε με ασπράδι και πασπαλίζουμε με το μείγμα σουσάμι-κύμινο.
  8. Ψήνουμε τα πιτάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 30-35’.
  9. Ετοιμάζουμε τις συνοδευτικές σάλτσες ανακατεύοντας τα υλικά τους και σερβίρουμε με τα ζεστά πιτάκια.