Ποικιλία από λουκάνικα με 3 dips - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Ποικιλία από λουκάνικα με 3 dips

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου προτείνει νόστιμα dips που θα συνοδεύσουν απολαυστικά τα λουκάνικα Εν Ελλάδι Σφακιανά, Χωριάτικα με μυρωδικά αλλά και τα Τρικάλων με πράσο!

υλικά

    • 1 συσκευασία λουκάνικο χωριάτικο σφακιανό με ελαιόλαδο Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με πράσο Creta Farms
    • 1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με μυρωδικά Creta Farms

    Για το spread τοματίνια κονφί:

    • 200 γραμμάρια τοματίνια
    • 1 μικρό κρεμμύδι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 50 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
    • 50 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
    • 80 ml ελαιόλαδο
    • 3-4 κλωνάρια ρίγανη

    Για το ταρτάρ μαγιονέζας:

    • 250 γραμμάρια μαγιονέζα
    • ½ μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 5 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένο
    • 2 κουταλιές κάπαρη ψιλοκομμένη
    • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

    Για το dip μουστάρδας:

    • 200 γραμμάρια μαγιονέζα
    • 15 γραμμάρια κέτσαπ
    • 30 γραμμάρια μουστάρδα πικάντικη
    • 1 κουταλιά Worcestershire sauce
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  1. Για το spread με τα τοματίνια κονφί, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα τοματίνια στην μέση, το κρεμμύδι στην μέση και μετά σε φέτες και τις σκελίδες σκόρδο σε φέτες.
  2. Σε ένα αντικολλητικό ταψί απλώνετε τις φέτες κρεμμυδιού και σκόρδου και από πάνω τοποθετείτε τα τοματίνια
  3. Πασπαλίζετε με την λευκή και την μαύρη ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
  4. Τοποθετείτε τα κλωναράκια ρίγανη και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 120ο  C για 1-1½ ώρα.
  5. Όταν τα τοματίνια είναι έτοιμα, τα αποσύρετε από τον φούρνο, τα τοποθετείτε σε ένα ξύλο κοπής και τα χοντροκόβετε με ένα μαχαίρι.
  6. Για το ταρτάρ μαγιονέζας, σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε όλα τα υλικά, το κρεμμύδι, την κάπαρη, το αγγουράκι τουρσί και τον μαϊντανό, τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, προσθέτετε την μαγιονέζα μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  7. Για το dip μουστάρδας, σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά, την μαγιονέζα, την κέτσαπ, την μουστάρδα και την Worcestershire sauce και ανακατεύετε πολύ καλά.
  8. Ψήνετε τα λουκάνικα στο BBQ για 6-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να βγάλουν τα αρώματα τους.
  9. Σερβίρετε σε μία μεγάλη πιατέλα στο κέντρο του τραπεζιού τα λουκάνικα μαζί με τα 3 dip.