το κολατσιό στο σχολείο - Creta Farms

το κολατσιό στο σχολείο

‘’Δεν μπορεί να τρώει κάθε μέρα κρουασάν αλλά όχι και να τα λιγουρεύεται’’

Παρατηρείται πολλές φορές ότι οι γονείς στην προσπάθεια τους να προστατεύσουν τα παιδιά τους και να τους μάθουν να συμπεριφέρονται σωστά, με βάση τα δικά τους πρότυπα, συχνά πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα…Ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικίες του δημοτικού και του γυμνασίου, που τα παιδιά μπαίνουν σε μια φάση της ζωής τους που χαρακτηρίζεται από αμφισβήτηση και αντίδραση απέναντι σε θέσεις των γονιών τους σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της διατροφής στην οποία και θα επικεντρωθούμε.

Σε αυτές τις ηλικίες λοιπόν το παιδί δεν επηρεάζεται μόνο από την οικογένεια, αλλά αρχίζει να διαμορφώνει την συμπεριφορά του γενικά μέσα στο μικρόκοσμο του που ονομάζεται σχολείο, φίλοι κτλ. Άρα το να του απαγορεύουμε ρητά να μην κάνει κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα να μην καταναλώνει συσκευασμένα σνακ, είτε αλμυρά είτε γλυκά, (πχ  κρουασάν),  είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει αντιδραστική συμπεριφορά και να φέρει αντίθετα αποτελέσματα! Με αυτόν τον τρόπο το πιο πιθανόν είναι το παιδί σας θα τρώει κρυφά τα ‘’απαγορευμένα’’ εκτός του σπιτιού.

Είναι σημαντικό λοιπόν να του εξηγήσουμε ότι όλα θέλουν μέτρο!

Δεν πρέπει να τους αποκλείουμε εντελώς πράγματα που επιθυμούν! Σχετικά με τη διατροφή μπορούμε να τους εξηγήσουμε ότι το ιδανικό που συνίσταται να καταναλώνει  σε γλυκά ή αλμυρά σνακ είναι 1 με 2 φορές την εβδομάδα . Με βάση τη συμφωνία που θα κάνετε με το παιδί σας, προσπαθήστε να φτιάξετε ένα πλάνο διατροφής που θα περιλαμβάνει τόσο τα φρούτα και τα λαχανικά – που είναι  απαραίτητα για την υγειά μας – όσο και αυτές τις μικρές λιχουδιές -που δίνουν χαρά στο παιδί- ώστε τίποτα να μην απουσιάζει από την διατροφή του.

  • Δώστε του ένα νόστιμο σνακ μετά την αγαπημένη του δραστηριότητα/σπορ κ όχι μετά από κάτι που δεν του προκαλεί ευχαρίστηση.
  • Εκπαιδεύστε διατροφικά το παιδί και μυήστε το σε ένα τρόπο διατροφής που θα το συνοδεύει σε όλη του την ζωή, χωρίς να νιώθει ότι στερείται!
  • Αφιερώστε χρόνο στην προετοιμασία νόστιμων υγιεινών σνακ, επιλέγοντας πιο υγιεινά υλικά αλλά ταυτόχρονα και νόστιμα! Για παράδειγμα μπορείτε στο αλμυρό κρουασάν του παιδιού σας να χρησιμοποιήσετε αλλαντικά *ΧΩΡΙΣ της CRETA FARMS. Σε μια Quiche Lorraine (Κις Λορέν) αντί για κρέμα γάλακτος να βάλετε γιαούρτι με ελαιόλαδο και κοτόπουλο *ΧΩΡΙΣ.

*Τα αλλαντικά ΧΩΡΙΣ είναι χωρίς συντηρητικά, χωρίς χρωστικές, χωρίς γλουτένη, και μόνο με 0-3% λιπαρά άρα και πιο υγιεινά.

  • Εξηγήστε του γιατί είναι καλό να επιλέγει κάποιες τροφές από κάποιες άλλες.
  • Συζητήστε μαζί του για τα οφέλη της υγιεινής διατροφής.
  • Γίνετε το πρότυπό του και καθοδηγήστε το σωστά

Βοηθήστε έτσι τους μικρούς σίφουνες σας να καταλάβουν ότι κάθε μέρα μπορούν να απολαμβάνουν σνακ γεμάτα νοστιμιά κ γεύση και συνάμα υγιεινά και θρεπτικά

 

 

 

 

απλά πράγματα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΝΟΣΤΙΜΙΑ

Η ζωή θέλει τη νοστιμιά της! Πάρε μέρος στην εξάπλωση του μηνύματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ