Χυλοπίτες κοκκινιστές με Εν Ελλάδι νοστιμιές κεφτεδάκια, πιπεριά Φλωρίνης και φέτα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Χυλοπίτες κοκκινιστές με Εν Ελλάδι νοστιμιές κεφτεδάκια, πιπεριά Φλωρίνης και φέτα

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 1 συσκευασία Εν Ελλάδι νοστιμιές κεφτεδάκια
    • 300 γραμμάρια χυλοπίτες
    • 1 κρεμμύδι ξερό
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι πελτέ τομάτας
    • 4 τομάτες
    • 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
    • 500 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
    • 200 γραμμάρια φέτα αλμυρή Καλαβρύτων τριμμένη
    • 3 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΜΈΤΡΙΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια τις 2 τομάτες σε μικρά κυβάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Στο χοντρό μέρος του τρίφτη τρίβετε τις υπόλοιπες τομάτες και τις τοποθετείτε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετείτε μία σοτέζα σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης για 3-4 λεπτά, προσθέτετε τον πελτέ τομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε τις τομάτες, τις ψιλοκομμένες και τις τριμμένες, μαζί με την μαύρη ζάχαρη και αφήνετε την σάλτσα να βράσει για 5-6 λεπτά.
  • Προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο μαζί με τις χυλοπίτες και τα κεφτεδάκια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια και οι χυλοπίτες,
  • πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συμπληρώνοντας βραστό νερό αν χρειαστεί.
  • Όταν οι χυλοπίτες και τα κεφτεδάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από την φωτιά και σερβίρετε σε μεγάλα, ατομικά πιάτα πασπαλίζοντας από πάνω με την φέτα χοντροσπασμένη και το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο.