Μαγειρευτό κατσαρόλας με χοιρινό Εν Ελλάδι, σέλινο και πράσο - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Μαγειρευτό κατσαρόλας με χοιρινό Εν Ελλάδι, σέλινο και πράσο

Νόστιμο μαγειρευτό κατσαρόλας με χοιρινή σπάλα ή μπούτι Εν Ελλάδι, σέλινο, πράσο και αβγολέμονο. Ένα μαμαδίστικο πιάτο που δεν παύει ποτέ να χάνει την αξία του.

υλικά

    • 1 κιλό χοιρινή σπάλα ή χοιρινό μπούτι Εν Ελλάδι
    • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 100 γρ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. σέλινο χοντροκομμένο
    • 200 γρ. πράσο χοντροκομμένο
    • 5 γρ. σκόρδο πολτοποιημένο
    • 5 γρ. τσίλι πολύ ψιλοκομμένο
    • 5 γρ. αλάτι
    • 3 γρ. πιπέρι
    • 500 ml ζωμό λαχανικών
    • 100 ml λευκό κρασί ξηρό
    • 5 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο



    ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ

    • 2 κρόκους αβγού
    • 25 γρ. χυμό λεμόνι
χρόνος ετοιμασίας
60
βαθμός δυσκολιας
ΜΈΤΡΙΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε νερό και μπλανσάρουμε το κρέας κομμένο σε μεγάλα κομμάτια 3×3 εκ. για 10 λεπτά. Σκοπός μας είναι να αποβάλουμε τα εκχυλίσματα ώστε να γίνει το φαγητό πιο διαυγές. Στην ίδια κατσαρόλα διώχνουμε το νερό και ρίχνουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρέας μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι.
Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών. Μαγειρεύουμε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά με καπάκι. Ρίχνουμε το σέλινο και το πράσο και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το φαγητό είναι έτοιμο.

Για το Δέσιμο με Αβγολέμονο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους πολύ καλά με το λεμόνι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τουλάχιστον το μισό ζωμό από το φαγητό. Ρίχνουμε το αβγολέμονο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στο φαγητό και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε.
Αν δεν μας έχει δέσει ο ζωμός αρκετά μπορούμε να ρίξουμε και 5γρ. corn flour.

Tip:  Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό μαρούλια, αλλά και χόρτα ελαφρώς βρασμένα, 10 λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τη φωτιά.