Σπαγγέτι με χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, μπέικον, κασέρι και τοματίνια - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Σπαγγέτι με χοιρινή καπνιστή μπριζόλα, μπέικον, κασέρι και τοματίνια

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
    • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
    • ½ κρεμμύδι
    • 250 γραμμάρια χοιρινή καπνιστή μπριζόλα Εν Ελλάδι Gourmet Creta Farms
    • 100 μπέικον καπνιστό Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 80 ml λευκό κρασί
    • 250 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
    • 250 γραμμάρια τοματίνια
    • 2 κουταλιές φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε την χοιρινή καπνιστή μπριζόλα σε κυβάκια, το καπνιστό μπέικον σε μικρά μπαστουνάκια, τα τοματίνια στην μέση και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι.
  • Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τα σπαγγέτι μέχρι να είναι al dente.
  • Όση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε τα κυβάκια χοιρινής καπνιστής μπριζόλας μαζί με το καπνιστό μπέικον για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα και τα ξεκινήσουν τα αφήνουν τα αρώματα τους.
  • Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτετε τα τοματίνια, σβήνετε με το λευκό κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτετε τα ζυμαρικά, με λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν, το μισό τριμμένο κασέρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
  • Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, πασπαλίζετε με το θυμάρι και ανακατεύετε μία τελευταία φορά.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα, βαθιά ατομικά πιάτα με το υπόλοιπο κασέρι από πάνω και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.