Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ζαμπόν και την γραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Απλώνετε τα σνίτσελ, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Τοποθετείτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα, με κρύο νερό, σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν.
Μετά από περίπου 40-45 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει.
Όταν είναι έτοιμες μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό σκεύος και τις αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία από το βράσιμο.
Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και λίγο από την κρέμα γάλακτος.
Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
τοποθετείτε τα μπαστουνάκια ζαμπόν, τα μπαστουνάκια γραβιέρα, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε πρόχειρα με 1-2 οδοντογλυφίδες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε με λίγο ελαιόλαδο τα μοσχαρίσια ρολάκια, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, τα τυλίγετε με το μπέικον, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, στους 220ο C για 10-12 λεπτά.
Για την σάλτσα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον πουρέ πατάτας και την σάλτσα κρασιού από πάνω.
Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ζαμπόν και την γραβιέρα σε μπαστουνάκια.
Απλώνετε τα σνίτσελ, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Τοποθετείτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα, με κρύο νερό, σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν.
Μετά από περίπου 40-45 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει.
Όταν είναι έτοιμες μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό σκεύος και τις αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία από το βράσιμο.
Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και λίγο από την κρέμα γάλακτος.
Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
τοποθετείτε τα μπαστουνάκια ζαμπόν, τα μπαστουνάκια γραβιέρα, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε πρόχειρα με 1-2 οδοντογλυφίδες.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε με λίγο ελαιόλαδο τα μοσχαρίσια ρολάκια, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, τα τυλίγετε με το μπέικον, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, στους 220ο C για 10-12 λεπτά.
Για την σάλτσα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.
Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.
Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον πουρέ πατάτας και την σάλτσα κρασιού από πάνω.
Τα cookies χρησιμοποιούνται από τους δικτυακούς τόπους
για να κάνουν την εμπειρία του χρήστη πιο αποτελεσματική.
Αναγκαία
Τα απαραίτητα cookies βοηθούν στο να γίνει χρηστική μία ιστοσελίδα, επιτρέποντας βασικές
λειτουργίες όπως την πλοήγηση και την πρόσβαση σε ασφαλείς περιοχές της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα δεν μπορεί
να λειτουργήσει σωστά χωρίς αυτά τα cookies.
Προτιμήσεις
Τα cookies προτίμησης επιτρέπουν σε μια ιστοσελίδα να θυμάται
πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο που συμπεριφέρεται η ιστοσελίδα ή την εμφάνισή της,
όπως την προτιμώμενη γλώσσα ή την περιοχή στην οποία βρίσκεστε
Στατιστικά
Τα Cookies στατιστικών βοηθούν τους ιδιοκτήτες ιστοχώρου να κατανοήσουν πώς αλληλεπιδρούν
οι επισκέπτες με τις σελίδες συλλέγοντας και αναφέροντας πληροφορίες ανώνυμα.
Εμπορικής προώθησης
Τα cookies Εμπορικής Προώθησης χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των επισκεπτών
στους ιστότοπους. Η πρόθεση είναι να εμφανίσουμε διαφημίσεις που είναι σχετικές και ελκυστικές για τους
χρήστες και ως εκ τούτου πιο πολύτιμες για τρίτους εκδότες και διαφημιστές.
OK
Η ιστοσελίδα www.cretafarms.gr χρησιμοποιεί cookies για διάφορους σκοπούς. Για να μάθετε περισσότερα για τα cookies κάντε κλικ
εδώ.
Μπορείτε να προσαρμόσετε τις προτιμήσεις των cookies σας κάνοντας κλικ
εδώ. Παρακαλώ επιλέξτε αν συμφωνείτε με τη χρήση των cookies: