Σνίτσελ μοσχαρίσιο γεμιστό με σάλτσα κρασιού και πουρέ πατάτας - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Σνίτσελ μοσχαρίσιο γεμιστό με σάλτσα κρασιού και πουρέ πατάτας

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 4 μοσχαρίσια σνίτσελ
    • 250 γραμμάρια ζαμπόν ψητό Gourmet Εν Ελλάδι Creta Farms
    • 250 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
    • 300 γραμμάρια μπέικον Εν Ελλάδι Creta Farms

    Για την σάλτσα:

    • ½ κρεμμύδι
    • 2 κουταλιές βούτυρο
    • 1 κουταλιά αλεύρι
    • 300 ml λευκό κρασί
    • 200 ml ζωμό κοτόπουλο

    Για τον πουρέ πατάτας:

    • 1 κιλό πατάτες
    • 90 γραμμάρια βούτυρο
    • 100 ml κρέμα γάλακτος
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους.
  • Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ζαμπόν και την γραβιέρα σε μπαστουνάκια.
  • Απλώνετε τα σνίτσελ, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Τοποθετείτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα, με κρύο νερό, σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν.
  • Μετά από περίπου 40-45 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει.
  • Όταν είναι έτοιμες μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό σκεύος και τις αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία από το βράσιμο.
  • Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και λίγο από την κρέμα γάλακτος.
  • Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
    τοποθετείτε τα μπαστουνάκια ζαμπόν, τα μπαστουνάκια γραβιέρα, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε πρόχειρα με 1-2 οδοντογλυφίδες.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε με λίγο ελαιόλαδο τα μοσχαρίσια ρολάκια, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, τα τυλίγετε με το μπέικον, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, στους 220ο C για 10-12 λεπτά.
  • Για την σάλτσα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.
  • Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον πουρέ πατάτας και την σάλτσα κρασιού από πάνω.
  • Δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και προσθέτετε και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σε ένα άλλο ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ζαμπόν και την γραβιέρα σε μπαστουνάκια.
  • Απλώνετε τα σνίτσελ, τα πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, Τοποθετείτε τις πατάτες σε μία κατσαρόλα, με κρύο νερό, σε δυνατή φωτιά, προσθέτετε αλάτι και τις αφήνετε να βράσουν.
  • Μετά από περίπου 40-45 λεπτά με ένα μικρό μαχαίρι διαπιστώνετε εάν έχουν βράσει.
  • Όταν είναι έτοιμες μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα τρυπητό σκεύος και τις αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά μέχρι να φύγει η υγρασία από το βράσιμο.
  • Ξαναβάζετε τις πατάτες στην κατσαρόλα ρίχνετε το βούτυρο και λίγο από την κρέμα γάλακτος.
  • Με ένα πρες πουρέ αρχίζετε να πιέζετε τις πατάτες και σταδιακά να ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
  • τοποθετείτε τα μπαστουνάκια ζαμπόν, τα μπαστουνάκια γραβιέρα, τυλίγετε σε ρολό και κλείνετε πρόχειρα με 1-2 οδοντογλυφίδες.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και θωρακίζετε με λίγο ελαιόλαδο τα μοσχαρίσια ρολάκια, να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αποσύρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια από το τηγάνι, τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς, τα τυλίγετε με το μπέικον, τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο grill, στους 220ο C για 10-12 λεπτά.
  • Για την σάλτσα σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε πολύ καλά το κρεμμύδι.
  • Τοποθετείτε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει αλλά να μην πάρει χρώμα και πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να μην φαίνετε άλλο.
  • Σβήνετε με το λευκό κρασί, το αφήνετε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο αλκοόλ, προσθέτετε τον ζωμό κοτόπουλο και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πάρει η σάλτσα την επιθυμητή υφή, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρετε τα μοσχαρίσια ρολάκια σε μεγάλα ατομικά πιάτα με τον πουρέ πατάτας και την σάλτσα κρασιού από πάνω.