Flatbread με γύρο και πικάντικη σάλτσα - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Flatbread με γύρο και πικάντικη σάλτσα

Συνταγή από Funky Cook

υλικά

    Για τα flatbreads:

    • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 80 γρ. ξηρή μαγιά
    • 180ml χλιαρό νερό
    • 150ml χλιαρό γάλα
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ½ κ.γ. αλάτι
    • 1 κ.γ. ζάχαρη

    Για τον γύρο:

    • 2 συσκευασίες γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο Creta Farms

    Για την πικάντικη σάλτσα:

    • 250 γρ. τοματίνια
    • 2-3 σκελίδες σκόρδο
    • 1-2 καυτερές πιπεριές
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • ¼ κ.γ. ρίγανη
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Αλάτι

    Για το σερβίρισμα:

    • Κρεμμύδι
    • Αγγούρι
    • Φρέσκο κόλιανδρο

εκτέλεση

Τα flatbreads

  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε.
  • Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε για 60 στην άκρη, κατόπιν χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ισόποσα κομμάτια.
  • Τοποθετούμε κάθε ζυμαράκι σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγουμε σε λεπτή πίτα.
  • Ψήνουμε τα flatbreads σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 6-7’.

Η πικάντικη σάλτσα

  • Σε ένα ταψάκι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και ψήνουμε για 25-30’.
  • Κατόπιν πολτοποιούμε τα ζεστά λαχανικά στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
  • Ταυτόχρονα ψήνουμε τον γύρο σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
  • Σερβίρουμε αλείφοντας τα flatbreads με σάλτσα, προσθέτουμε το γύρο, το αγγουράκι, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.

Tip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αγαπημένα μας υλικά για το σερβίρισμα όπως τζατζίκι, μουστάρδα κτλ.