Scramble eggs με λουκάνικα Φρανκφούρτης, σπανάκι και μανιτάρια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Scramble eggs με λουκάνικα Φρανκφούρτης, σπανάκι και μανιτάρια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ετοιμάζει scramble eggs με λουκάνικα Φρανκφούρτης, σπανάκι και μανιτάρια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί!

υλικά

    • 1 συσκευασία λουκάνικο Φρανκφούρτης με ελαιόλαδο Εν Ελλάδι Creta Farms

    Για τα scrambled eggs:

    • 6 αβγά, χτυπημένα
    • 2 κουταλάκια βούτυρο
    • 100 ml κρέμα γάλακτος

    Για το σπανάκι:

    • 250 σπανάκι καθαρισμένο
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο

    Για τα μανιτάρια:

    • 150 γραμμάρια ασπρομανίταρα
    • 150 γραμμάρια brown μανιτάρια
    • 150 γραμμάρια portobello
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 2 κουταλιές βούτυρο

    Για το ψωμί:

    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 4 φέτες ζυμωτό χωριάτικο ψωμί
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΟΡΕΚΤΙΚΑ

εκτέλεση

Για το ψωμί, τοποθετείτε σε ένα μικρό αντικολλητικό ταψάκι τις φέτες χωριάτικο ζυμωτό ψωμί, τις περιχύνετε με τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο και τις τοποθετείτε στο grill του φούρνου να φρυγανιστούν ελαφρώς.

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.

Για τα μανιτάρια, τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά προσθέτετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σπανάκι. τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε τις 4 κουταλιές ελαιόλαδο.

Σοτάρετε το σπανάκι μαζί την σκελίδα σκόρδο, για 1-2 λεπτά, αποσύρετε το σκόρδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από το τηγάνι σε ένα μπολ.

Για τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, τοποθετείτε ένα κατσαρολάκι με νερό σε δυνατή φωτιά και μόλις φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού, το αποσύρετε από την φωτιά και τοποθετείτε μέσα τα λουκάνικα Φρανκφούρτης για 2-3 λεπτά.

Για τα scrambled eggs τοποθετείτε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτετε τα αυγά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να ψηθούν τα αυγά.

Όταν τα αυγά είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε μία τελευταία φορά και αποσύρετε από την φωτιά.

Στήνετε σε ατομικά πιάτα το φρυγανισμένο ψωμί με το σοταρισμένο σπανάκι από πάνω,  τα μανιτάρια, τα scrambled eggs, τα λουκάνικα Φρανκφούρτης και τέλος πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο