Μια γιορτινή και μοναδική πρόταση για σαλάτα με γύρο, πλούσια σε αρώματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της.
Για τη Σαλάτα
Για τη Βινεγκρέτ πορτοκάλι
Για τη Σαλάτα:
Σε Μπασίνα ρίχνουμε τα σαλατικά , σικορέ, ice berg, baby ρόκα, και φύτρες καλαμποκιού ώστε να δημιουργηθεί μια ανάμεικτη σαλάτα.
Κόβουμε κομμάτια από το πορτοκάλι και τα ρίχνουμε στη σαλάτα
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι
Ψήνουμε το Γύρο για 6 λεπτά στους 180 Co το προσθέτουμε μέσα στη σαλάτα.
Για τη Βινεγκρέτ:
Βράζουμε το χυμό πορτοκάλι σε μικρό κατσαρολάκι για 15 λεπτά, σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα γλάσο πορτοκαλιού. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μπλέντερ χτυπάμε τα 20 γρ κρόκουαβγού με το χλιαρό γλάσο πορτοκαλιού και ενσωματώνουμε αργά τα έλαια.
Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tips: Όταν κάνουμε βινεγκρέτ τη λιπαρή ουσία τη ρίχνουμε αργά για να μη κόψει