Σαλάτα με γύρο κοτόπουλο Εν Ελλάδι σικορέ, φύτρες καλαμπόκι και βινεγκρέτ πορτοκάλι. - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Σαλάτα με γύρο κοτόπουλο Εν Ελλάδι σικορέ, φύτρες καλαμπόκι και βινεγκρέτ πορτοκάλι.

Μια γιορτινή και μοναδική πρόταση για σαλάτα με γύρο, πλούσια σε αρώματα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τη γεύση της.

υλικά

    Για τη Σαλάτα

    • 1 τεμ γύρο κοτόπουλο Εν Ελλάδι 330 γρ
    • 2 Σικορέ
    • 1 μέτριο ice brg
    • 150 γρ baby ρόκα
    • 100 γρ φύτρες καλαμπόκι
    • 1 πορτοκάλι
    • 3 γρ αλάτι
    • 1 γρ πιπέρι

    Για τη Βινεγκρέτ πορτοκάλι

    • 300 ml πορτοκάλι χυμός
    • 100 γρ ελαιόλαδο
    • 80 γρ ηλιέλαιο
    • 20 γρ κρόκο αβγό
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΣΑΛΑΤΕΣ

εκτέλεση

Για τη Σαλάτα:
Σε Μπασίνα ρίχνουμε τα σαλατικά , σικορέ, ice berg, baby ρόκα, και φύτρες καλαμποκιού ώστε να δημιουργηθεί μια ανάμεικτη σαλάτα.
Κόβουμε κομμάτια από το πορτοκάλι και τα ρίχνουμε στη σαλάτα
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι
Ψήνουμε το Γύρο για 6 λεπτά στους 180 Co το προσθέτουμε μέσα στη σαλάτα.

Για τη Βινεγκρέτ:
Βράζουμε το χυμό πορτοκάλι σε μικρό κατσαρολάκι για 15 λεπτά, σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα γλάσο πορτοκαλιού. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μπλέντερ χτυπάμε τα 20 γρ κρόκουαβγού με το χλιαρό γλάσο πορτοκαλιού και ενσωματώνουμε αργά τα έλαια.
Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tips: Όταν κάνουμε βινεγκρέτ τη λιπαρή ουσία τη ρίχνουμε αργά για να μη κόψει