Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το σαλάμι αέρος σε μπαστουνάκια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο.
Τοποθετείτε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά και βράζετε τις πέννες μέχρι να είναι al dente.
Όση ώρα βράζουν οι πέννες, τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν, προσθέτετε το σαλάμι αέρος και τις ελιές ροδέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
Σβήνετε με την μαυροδάφνη, προσθέτετε την σάλτσα τομάτας μαζί με τις πέννες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.
Όταν η μακαρονάδα είναι έτοιμη, αποσύρετε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτετε το ανθότυρο χοντροσπασμένο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε σε βαθιά ατομικά πιάτα με τα φύλλα φρέσκου δυόσμου από πάνω.