Ο σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου ετοιμάζει Εν Ελλάδι γύρο χοιρινό.
Για το dip:
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το χαλούμι και τις τομάτες σε φέτες και ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Τοποθετείτε ένα ραβδωτό αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τις φέτες χαλούμι και τομάτας για 3-4 και από τις 2 πλευρές, συνολικά.
Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τον χοιρινό γύρο για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Κόβετε τις αραβικές πίτες στην μέση, τις ανοίγετε και τις γεμίζετε μοιράζοντας ισομερώς τα υλικά, ξεκινώντας από το dip γιαουρτιού, τις ψητές τομάτες, το χαλούμι και τον χοιρινό γύρο.