Εν Ελλάδι γύρος κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και dip γιαουρτιού - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Εν Ελλάδι γύρος κοτόπουλο με ψητά λαχανικά και dip γιαουρτιού

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 2 συσκευασίες Creta Farms Εν Ελλάδι γύρος κοτόπουλο
    • 1 πράσινη πιπεριά
    • 1 κόκκινη πιπεριά
    • 1 κίτρινη πιπεριά
    • 1 πορτοκαλί πιπεριά
    • 1 κολοκυθάκι
    • 1 μελιτζάνα
    • 2 ασπρομανίταρα μεγάλα
    • 1 καρότο
    • 1 κρεμμύδι
    • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο

    Για το dip γιαουρτιού:

    • 300 γραμμάρια γιαούρτι
    • Ξύσμα από 1 λεμόνι
    • 80 γραμμάρια ελαιόλαδο
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dip γιαουρτιού, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τις πιπεριές σε μεγάλα φιλέτα, το κολοκυθάκι, την μελιτζάνα, τα ασπρομανίταρα, το καρότο και το κρεμμύδι σε φέτες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τα λαχανικά, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και ψήνετε τα λαχανικά για 5-6 λεπτά, συνολικά και από τις 2 μεριές.
  • Τοποθετείτε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τον γύρο κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
  • Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής τα ψητά λαχανικά με τον γύρο κοτόπουλο και το dip γιαουρτιού.