Bao bun με Εν Ελλάδι νοστιμιές κοτομπουκιές - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Bao bun με Εν Ελλάδι νοστιμιές κοτομπουκιές

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 10 bao bun
    • 1 συσκευασία Εν Ελλάδι νοστιμιές κοτομπουκιές
    • 10 τοματίνια
    • 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
    • 150 γραμμάρια μαρούλι ψιλοκομμένο

    Για το spread λιαστής τομάτας:

    • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα
    • 100 γραμμάρια λιαστή τομάτας
    • 30 γραμμάρια νερό
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χρόνος ετοιμασίας
15
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

εκτέλεση

  • Για το spread λιαστής τομάτας, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μίξερ, το φρέσκο τυρί κρέμα, την λιαστή τομάτα, το νερό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μία αλοιφή.
  • Απλώνετε τις κοτομπουκιές σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 10 λεπτά.
  • Ατμίζετε τα bao buns μέχρι να ξεπαγώσουν και να μαλακώσουν και τα τοποθετείτε σε μια επιφάνεια κοπής.
  • Γεμίζετε τα μισά με το φρέσκο τυρί κρέμα, τα τοματίνια κομμένα σε τέταρτα και τέλος τις κοτομπουκιές και τα υπόλοιπα με το spread λιαστής τομάτας, το ψιλοκομμένο μαρούλι και τις κοτομπουκιές.