Λουκάνικα Creta Farms στην γάστρα με κρεμμύδια και πατάτες - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Λουκάνικα Creta Farms στην γάστρα με κρεμμύδια και πατάτες

Συνταγή από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου.

υλικά

    • 1 συσκευασία χωριάτικα λουκάνικα με μυρωδικά Creta Farms
    • 1 συσκευασία Εν Ελλάδι λουκάνικο χωριάτικο σφακιανό
    • 2 συσκευασίες Εν Ελλάδι μπέικον καπνιστό
    • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
    • 2 κρεμμύδια
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 κιλό baby πατάτες
    • 500 ml ζωμό κοτόπουλο
    • ½ ματσάκι μαϊντανό
    • 200 ml μαύρη μπύρα
    • 1 συσκευασία πίτες καλαμποκιού
    • 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

εκτέλεση

  • Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε τα κρεμμύδια σε τέταρτα και μετά σε φέτες, το σκόρδο σε φέτες, τις baby πατάτες σε μικρές μπουκιές, τα λουκάνικα σε μεγάλα κομμάτια και ψιλοκόβετε το μπέικον και τον μαϊντανό.
  • Ανάβετε το BBQ σε δυνατή φωτιά, τοποθετείτε την μαντεμένια γάστρα να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 2-3 λεπτά, προσθέτετε το ψιλοκομμένο μπέικον συνεχίζοντας το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει χρώμα.
  • Προσθέτετε τα λουκάνικα μαζί με τις baby πατάτες και σβήνετε με την μαύρη μπύρα.
  • Μόλις εξατμιστεί η μπύρα, προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζετε την γάστρα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί για 45-50 λεπτά.
  • Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και έχει μελώσει, τοποθετείτε τις πίτες καλαμποκιού στο BBQ να ζεσταθούν για 1-2 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα λουκάνικα μαζί με τις πίτες και διάσπαρτες μικρές κουταλιές από φρέσκο τυρί κρέμα από πάνω.