Διοικητικό συμβούλιο - Creta Farms

διοικητικό συμβούλιο 

Από το 1970 που η Creta Farms ξεκίνησε το ταξίδι της, οι άνθρωποί μας είναι οι εκπρόσωποι του οράματός μας, εκείνοι που κάνουν πραγματικότητα το σχέδιό μας να κάνουμε την κρητική μεσογειακή διατροφή πρώτη επιλογή της καθημερινότητας παγκοσμίως.

Οι άνθρωποί μας είναι αυτοί που με την καρδιά και τη δύναμή τους θεμελιώνουν την εξέλιξη της εταιρείας μας και με πάθος και μεράκι μάς οδηγούν, ένα βήμα τη φορά, πιο κοντά στο να κάνουμε τον κόσμο να ζει και να τρέφεται καλύτερα – με το να μοιράζεται το τραπέζι του με αγαπημένους, να μοιράζεται τη νοστιμιά, να εμπνέεται από την ποιότητα.

Το εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται συνολικά από επτά μέλη, εκ των οποίων τα τρία είναι εκτελεστικά και τα τέσσερα μη εκτελεστικά. Από τα μη εκτελεστικά, τρία μέλη είναι ανεξάρτητα. Η θητεία τους ορίζεται πενταετής.

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Εμμανουήλ Στ. Δομαζάκης | Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

Κωνσταντίνος Στ. Δομαζάκης | Αντιπρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

Ελένη Δομαζάκη | Μέλος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος

Πέτρος Παπαδάκης | Μέλος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος

Εμμανουήλ Κοτζαμπασάκης | Μέλος Δ.Σ., ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

Βασίλειος Βουμβουράκης | Μέλος Δ.Σ., ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

Χρήστος Τσάλλης| Μέλος Δ.Σ. ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

 

Σύντομα βιογραφικά σημειώματα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου:

 

Εμμανουήλ Δομαζάκης

Γεννήθηκε το 1960 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει την εποπτεία του Τομέα Επενδύσεων και την εποπτεία της παραγωγικής διαδικασίας που περιλαμβάνει την Έρευνα & Ανάπτυξη στον κλάδο της βιομηχανίας κρέατος και αλλαντικών.

 

Κωνσταντίνος Δομαζάκης

Γεννήθηκε το 1961 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος με εξειδίκευση στο Marketing και το Management. Έχει την εποπτεία της οργάνωσης του Εμπορικού Τμήματος, της διοίκησης της Ζωικής Μονάδας, της Βιομηχανικής Παραγωγής Αλλαντικών και της Οικονομικής Διεύθυνσης.

 

Πέτρος Παπαδάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων  (ΣΣΑΣ) και του ΑΠΘ (τμήμα Ιατρικής) και κάτοχος της ειδικότητας της Καρδιολογίας, με μετεκπαίδευση σε Πανεπιστήμια των Παρισίων και του Λονδίνου.

Υπηρέτησε σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας ως μόνιμο στέλεχος και φοίτησε με επιτυχία σε όλα τα προβλεπόμενα για τους βαθμούς του Σχολεία Διοίκησης. Έχει θητεύσει και στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας σε διάφορες διευθυντικές θέσεις, όπου ανέπτυξε έντονο επιστημονικό και ερευνητικό έργο.

Το 2003 αποχώρησε με δική του αίτηση από την Πολεμική Αεροπορία με τον βαθμό του Ταξιάρχου, προκειμένου να αναλάβει αρχικά Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε. και κατόπιν, από το 2006 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, με σημαντικές επιχειρηματικές διακρίσεις.

 

Ελένη Δομαζάκη

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι επιχειρηματίας και σύζυγος του Ιδρυτή με ενεργή συμμετοχή στα διοικητικά θέματα της εταιρείας για πάνω από 20 χρόνια.

 

Βασίλειος Βουμβουράκης

Γεννήθηκε το 1971 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με εξειδίκευση στην Τεχνολογία Τροφίμων και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται στην Creta Farms από το 1997 και από το 2004 κατέχει τη θέση του Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης του ομίλου.

 

Κοτζαμπασάκης Εμμανουήλ

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος Μεταπτυχιακού αλλά και Διδακτορικού διπλώματος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Zει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και εργάζεται ως Company Officer της Aspen Technology Inc (Aspen Tech). Στην παρούσα φάση διατελεί ρόλο Senior Vice President για το κομμάτι των Πωλήσεων και της Στρατηγικής της Εταιρείας. Τα κεντρικά γραφεία της Aspen Tech βρίσκονται στη Βοστόνη των Η.Π.Α. Η Aspen Tech αποτελεί τον κύριο παροχέα εταιρικών λειτουργικών συστημάτων και υπηρεσιών σε βιομηχανίες επεξεργασίας (Process Industries) με παγκόσμια δραστηριότητα και έσοδα της τάξης των 350 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο παρελθόν έχει διατελέσει Senior Vice President για θέματα Στρατηγικής και Marketing, Senior Vice President για το κομμάτι Engineering Business Unit και τέλος Vice President στο τμήμα Engineering of Software Products (Θέσεις στην Aspen Technology).

Πριν την ένταξή του στην Aspen Tech, διετέλεσε Chief Executive Officer στην Linnhoff March, η οποία εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και ασχολείται με θέματα process software and design. Πριν την Linnhoff March, υπήρξε βοηθός καθηγητή στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Χρήστος Τσάλλης

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. είναι κάτοχος M.Sc. στην Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (UMIST) και έχει Executive Education από το INSEAD. Ο κ. Τσάλλης έχει διατελέσει ανώτατο Τραπεζικό στέλεχος επί 21 έτη στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και Eurobank-Ergasias SA με έμφαση στους τομείς Large Corporate, NPLs, Money Markets & New Business Development. Ενώ έχει διατελέσει επί σειρά ετών επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών μεγάλων εισηγμένων εταιριών όπως Όμιλος Λαβιφαρμ Α.Ε., ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΔΙΕΚΑΤ ΑΕ και Marmaras Navigation Ltd.