Μπιφτέκι χοιρινό άπαχο Εν Ελλάδι με ταμπουλέ - Creta Farms
eatlife / συνταγές /

Μπιφτέκι χοιρινό άπαχο Εν Ελλάδι με ταμπουλέ

Ζουμερά μπιφτέκια με χοιρινό άπαχο κιμά Εν Ελλάδι και ταμπουλέ. Ένα δροσερό και εύγευστο πιάτο με μεσογειακές γεύσεις.

υλικά

    ΤΑΜΠΟΥΛΕ

    • 250 γρ. πλιγούρι
    • 400 γρ. νερό
    • 25 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 25 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 10 γρ. άνηθο
    • 5 γρ. κόλιανδρο
    • 30 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
    • 2 λάιμ
    • 100 γρ. ντομάτα αποφλοιωμένη και ξεσποριασμένη
    • 50 γρ. ελαιόλαδο
    • Aλάτι
    • Πιπέρι



    ΨΗΣΙΜΟ

    • 20 γρ. ελαιόλαδο για το γκριλ
χρόνος ετοιμασίας
30
βαθμός δυσκολιας
ΕΎΚΟΛΟ
τύπος γεύματος
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

εκτέλεση

Ταμπουλέ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και βράζουμε το πλιγούρι  για 8 λεπτά. Μόλις το πλιγούρι τραβήξει όλα τα υγρά, αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Σε ένα μπολ ρίχνουμε πολύ καλά ψιλοκομμένα τα φρέσκα μυρωδικά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την ντομάτα κομμένη σε μικρά ζάρια, χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ, ελαιόλαδο και καρυκεύουμε.
Μόλις το πλιγούρι κρυώσει, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Μπιφτέκι
Μόλις ανοίξουμε τη συσκευασία των μπιφτεκιών τα πατάμε λίγο για να πάρουν το επιθυμητό σχήμα και τα μαρινάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σε δυνατό γκριλ ψήνουμε τα μπιφτέκια μας περίπου 14 λεπτά. Σερβίρουμε.

Τip: Για ένα καλύτερο ψήσιμο στο grill γυρίζουμε τα μπιφτέκια κάθε 2 λεπτά κρατώντας περισσότερους χυμούς στο εσωτερικό τους.