ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ποιότητα – πιστοποιήσεις

Ποιότητα

Για την Creta Farms, η ασφάλεια του καταναλωτή αποτελεί δέσμευση ευθύνης, γι’ αυτό και επιμένουμε στην προσφορά κορυφαίας ποιότητας προϊόντων διατροφής, που στόχο έχουν το ανώτερο γευστικό αποτέλεσμα. Μέσω της Διεθνούς Πατέντας Εν Ελλάδι, κατορθώσαμε να γίνουμε γνωστοί πέρα από τα σύνορα της εγχώριας αγοράς, κατοχυρώνοντας την παγκόσμια καινοτομία μας σε περισσότερες από 40 χώρες του πλανήτη.

Η Creta Farms παράγει 3 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων (Κρέας, Αλλαντικά, Προμαγειρεμένα-Κατεψυγμένα) και εγγυάται 100% υψηλή ποιότητα και ασφάλεια και σε κάθε ένα από αυτά, καθώς εφαρμόζονται τουλάχιστον 20 κατηγορίες αυστηρότατων ποιοτικών ελέγχων σε όλη τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας – από τις ζωοτροφές έως το τελικό προϊόν. Στο νωπό κρέας, για την ειδική εκτροφή των ζώων μας, οι έλεγχοι ανέρχονται στους 47, ένας για κάθε στάδιο ζωής του ζώου.

Με αυτόν τον τρόπο, η Creta Farms, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, έχει κατοχυρωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής χοιρινού κρέατος και η μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών στην Ελλάδα.

Κάθε χρόνο πραγματοποιεί υψηλού κόστους επενδύσεις, διασφαλίζοντας στο καταναλωτικό κοινό την προσφορά προϊόντων σταθερά υψηλής ποιότητας και θρεπτικής και διατροφικής αξίας.

Οι αξίες και οι παράγοντες που μας χαρακτηρίζουν, που διέπουν τη σχέση μας με τους καταναλωτές και χαρίζουν στα προϊόντα μας την υψηλή τους ποιότητα, είναι οι εξής:

1. Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Ο ευγενέστερος καρπός επιλεγμένων ελαιοπαραγωγών της Κρήτης υπόκεινται σε πιστοποιημένες διαδικασίες και αυστηρούς ελέγχους, για να χρησιμοποιηθεί στη συνταγή του “Εν Ελλάδι”.

2. Εκλεκτό κρέας υψηλής ποιότητας

Τα ζώα μας εκτρέφονται κάτω από άριστες συνθήκες, χωρίς να γίνεται χρήση αντιβιοτικών στο στάδιο της πάχυνσης. Το περιβάλλον τους είναι ιδανικό και καταναλώνουν βότανα, εσπεριδοειδή, superfoods και ελαιόλαδο της Κρητικής γης.

3. Πρωτοπορία στον τομέα του Ποιοτικού Ελέγχου

Η Creta Farms διαθέτει εργαστήρια Ποιοτικού Ελέγχου, στελεχωμένα από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Στα εργαστήρια βρίσκεται εξοπλισμός αιχμής για την ανίχνευση όλων των παθογόνων μικροοργανισμών εντός 24 ωρών, με τεχνικές μοριακής βιολογίας και ανοσοβιολογίας. Μπορούμε, έτσι, να ελέγχουμε 100% την ασφάλεια των τροφίμων. Επιπλέον, στα εργαστήρια πραγματοποιείται μοριακή ανίχνευση Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών (GMO/ Μεταλλαγμένα) σε β’ ύλες και τελικά προϊόντα, καθώς και Αλλεργιογόνων (π.χ. γλουτένη, σόγια, μουστάρδα, ξηροί καρποί κ.τ.λ.) στα τελικά προϊόντα. Η Creta Farms είναι η πρώτη εταιρεία του κλάδου που πραγματοποιεί ελέγχους ανίχνευσης DNA ζωικών ειδών (π.χ. ανίχνευση DNA αλόγου) με τις πλέον προηγμένες μεθόδους (PCR).

4. Ερευνητικό Εργαστήριο

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης νέων προϊόντων είναι εξοπλισμένο με σύγχρονη τεχνολογία και υποστηρίζεται με επενδύσεις 5.000.000 ευρώ ετησίως για την ανάπτυξη προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Εργαστήριο παρακολουθεί συνεχώς και στενά τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των τροφίμων και συνεργάζεται με ανώτατα ιδρύματα και διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι στελεχωμένο με ομάδα έμπειρων και άριστα καταρτισμένων επιστημόνων στον χώρο της βιομηχανίας αλλαντικών.

Για την τελευταία πατέντα της εταιρείας για την έρευνα σχετικά με την εκτροφή των ζώων, χρειάστηκε η επένδυση 4ετούς έρευνας με ελληνικό πανεπιστήμιο. Τα ζώα μας, έτσι, εκτρέφονται με ελαιόλαδο, βότανα και superfoods της Κρήτης.

Πιστοποιήσεις

Η Creta Farms διαθέτει τα εξής πρότυπα και πιστοποιήσεις:

ISO 9001:2008

«Παραγωγή ζωοτροφών για χοίρους. Παραγωγή χοίρων. Πάχυνση χοίρων ειδικής εκτροφής (διατροφή αποκλειστικά με ζωοτροφές φυτικής προέλευσης, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών). Σφαγή χοίρων. Παραγωγή και διανομή νωπού χοιρινού κρέατος. Σχεδιασμός, παραγωγή, εμπορία και διανομή αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων. Επεξεργασία και συσκευασία ψυγμένων και κατεψυγμένων προμαγειρεμένων έτοιμων φαγητών».

ISO 22000:2005

«Σφαγή χοίρων. Παραγωγή και διανομή αλλαντικών, νωπών και κατεψυγμένων προψημένων κρεατοσκευασμάτων. Επεξεργασία και συσκευασία ψυγμένων αλλαντικών και καταψυγμένων προϊόντων με βάση το κρέας. Κοπή και συσκευασία ημίσκληρων τυριών».

ISO 14001:2004

«Αναπαραγωγή χοίρων. Πάχυνση χοίρων ειδικής εκτροφής (διατροφή αποκλειστικά με ζωοτροφές φυτικής προέλευσης, χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών)».