η ιστορία μας

Η πορεία μας τροφοδοτείται από το όραμά μας.

Εν αρχή ην το λάδι. Το ελαιόλαδο, από ένα νησί πλούσιο σε ελαιόδεντρα, ήλιο και φρέσκα προϊόντα μεσογειακής διατροφής. Το νησί της Κρήτης, απ’ όπου προέρχεται το ιερό δέντρο και όπου ο Στυλιανός Δομαζάκης, το 1970, ίδρυσε την πρώτη οργανωμένη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος μεγαλώνοντας τα δικά του ζώα, στη δική του φάρμα.

Τα χρόνια πέρασαν και ανέλαβαν οι σημερινοί ιδιοκτήτες, τα αδέλφια Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Από τότε μέχρι τώρα, που η επιχείρηση έχει μεγαλώσει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, το όραμα της εταιρείας δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει γίνει ισχυρότερο: να μοιραστεί με τον κόσμο τη σημασία της καλής κρητικής διατροφής, την αξία του ελαιολάδου, τη σημασία της υψηλής ποιότητας.

Μέχρι σήμερα, η Creta Farms εξακολουθεί να παράγει αγνά, υψηλής ποιότητας και γεύσης προϊόντα και έχει πάντοτε πυξίδα της τη μεσογειακή κρητική διατροφή και το βλέμμα της στραμμένο στο μέλλον και την καινοτομία.

Στην καρδιά της βρίσκονται πάντα οι άνθρωποί της και οι καταναλωτές, που εμπνέουν ο ένας τον άλλο να κάνουν τον κόσμο να ζει και να τρέφεται καλύτερα.

η ιστορία μας

Η πορεία μας τροφοδοτείται από το όραμά μας.

Εν αρχή ην το λάδι. Το ελαιόλαδο, από ένα νησί πλούσιο σε ελαιόδεντρα, ήλιο και φρέσκα προϊόντα μεσογειακής διατροφής. Το νησί της Κρήτης, απ’ όπου προέρχεται το ιερό δέντρο και όπου ο Στυλιανός Δομαζάκης, το 1970, ίδρυσε την πρώτη οργανωμένη μονάδα παραγωγής χοιρινού κρέατος μεγαλώνοντας τα δικά του ζώα, στη δική του φάρμα.

1970 1979 1987 1990 1993 1999 2001 2002 2004 2006 2012 2013 2016 2017 2018
1970

Στο Ρέθυμνο γεννηθήκαμε

Στο Ρέθυμνο γεννηθήκαμε

Το 1970, η οικογένεια Δομαζάκη ίδρυσε την πρώτη οργανωμένη μονάδα χοιρινού κρέατος. Στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στη θέση Λατζιμάς της πρώην κοινότητας Πρίνου του Δήμου Αρκαδίου, ο Στυλιανός Δομαζάκης ξεκινούσε την ιστορία.

1979

Και μεγαλώσαμε μαζί

Και μεγαλώσαμε μαζί

Μετά από εννιά χρόνια, το 1979, ενοποιήθηκαν οι ατομικές επιχειρήσεις της οικογένειας Δομαζάκη κάτω από μία, συστήνοντας έτσι την Ανώνυμη Εταιρεία «Ζωή Εμμ. Δομαζάκη Α.Β.Ε.Ε.».

1987

Ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες

Ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες

Αφουγκραζόμενοι την αγορά και το μέλλον, δίπλα στη μονάδα χοιρινού κρέατος, δημιουργήσαμε το 1987 και τμήμα παραγωγής αλλαντικών.

1990

Σεβαστήκαμε τη γνώση

Σεβαστήκαμε τη γνώση

Το 1990 αναλαμβάνουν τη διοίκηση οι αδελφοί Δομαζάκη και ταυτόχρονα επεκτείνεται η μονάδα στη θέση Λατζιμάς, στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

1993

Και την αναπτύξαμε

Και την αναπτύξαμε

Από το 1993 έως το 2000, η εταιρεία εξελίχθηκε και επεκτάθηκε. Οι εγκαταστάσεις στη θέση Λατζιμάς στο Ρέθυμνο της Κρήτης διπλασιάστηκαν και δημιουργήθηκαν 5 υποκαταστήματα σε πόλεις ανά την Ελλάδα: Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

1999

0-3%. Η πρώτη σειρά αλλαντικών στην Ελλάδα με χαμηλά λιπαρά.

0-3%. Η πρώτη σειρά αλλαντικών στην Ελλάδα με χαμηλά λιπαρά.

2001

Εν Ελλάδι

Εν Ελλάδι

Τα μοναδικά αλλαντικά από τα οποία έχει αφαιρεθεί ζωικό λίπος

2002

Συνεχίσαμε να επενδύουμε στην καινοτομία

Συνεχίσαμε να επενδύουμε στην καινοτομία

Η συνεχής βελτίωση έφερε την ανάγκη για επέκταση-επένδυση συνολικού ύψους 26 εκ. Ευρώ. Έτσι, το 2002, πραγματοποιήθηκε αγορά και δημιουργία εγκαταστάσεων 14,5 στρεμμάτων στο Κρυονέρι Αττικής, μαζί με αγορά εξοπλισμού της «ΚΑΡΝΑ Α.Β.Ε.Ε.».

2004

Μεγαλώσαμε την οικογένειά μας

Μεγαλώσαμε την οικογένειά μας

Το 2004 συστήσαμε στην Κύπρο τη θυγατρική μας εταιρεία, την «CRETA FARM (CYPRUS) LTD».

2006

Combi. Για πρώτη φορά αλλαντικό και τυρί σε μια συσκευασία!

Combi. Για πρώτη φορά αλλαντικό και τυρί σε μια συσκευασία!

2012

Το πάθος μας να κάνουμε τον κόσμο να τρέφεται καλύτερα

Το πάθος μας να κάνουμε τον κόσμο να τρέφεται καλύτερα

Αμέσως μετά, το 2012, πλησιάσαμε ακόμη περισσότερο το όραμά μας. Λανσάραμε την “Εν Ελλάδι Μεσογειακή” και μετεξελιχθήκαμε σε εταιρεία τροφίμων. Το προϊόν ξεκίνησε να εξάγεται στην Αυστραλία και στην Creta Farms ξεκινήσαμε να στοχεύουμε πιο συγκεκριμένα σε μια νέα μεγάλη αγορά με απεριόριστες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

2013

Glouten-free. Για πρώτη φορά αλλαντικά χωρίς γλουτένη

Glouten-free. Για πρώτη φορά αλλαντικά χωρίς γλουτένη

2016

30% λιγότερο αλάτι

30% λιγότερο αλάτι

Τα αλλαντικά 0-3% εκτός από χαμηλά λιπαρά συνδυάζουν και μειωμένη περιεκτικότητα σε αλάτι διατηρώντας την απολαυστική γεύση.

2017

Χοιρινό Εν Ελλάδι

Χοιρινό Εν Ελλάδι

Το πρώτο χοιρινό που τρέφεται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και superfoods Κρητικών βοτάνων

2018

Το ίδιο αυτό πάθος που μας τροφοδοτεί

Το ίδιο αυτό πάθος που μας τροφοδοτεί

Μέχρι και το 2018, οδηγός μας στην Creta Farms είναι το πάθος μας για την ποιοτική τροφή. Συνεχίζουμε τις καινοτομίες με το μοναδικής νοστιμιάς κρέας στον κόσμο που εκτρέφεται με παρθένο ελαιόλαδο και κρητικά βότανα, προσφέροντας στον καταναλωτή τον μοναδικό “Εν Ελλάδι γύρο”.

Συνεχίζουμε να γράφουμε την ιστορία μας, μοιραζόμενοι το ίδιο όραμα, το ίδιο τραπέζι με κάθε έναν από εσάς.

Συνεχίζουμε να γράφουμε την ιστορία μας, μοιραζόμενοι το ίδιο όραμα, το ίδιο τραπέζι με κάθε έναν από εσάς.